Uusi Olympiastadion korkattiin Kansallisen liigan ottelulla – historiallinen tapahtuma herkisti pelaajia: "Tämän pelin muistaa aina"

PK-35 Hki ja HJK saivat kunnian olla mukana uuden Olympiastadionin ensimmäisessä tapahtumassa.

Kansallinen liiga
Hanna Ruohomaa
Hanna Ruohomaa (vas.) oli illan hahmo. Kuvassa pallosta taistelee myös Alice Wiksten. Lehtikuva/Vesa Moilanen

Naisten jalkapallon Kansallisessa liigassa todistettiin historiallisia hetkiä aurinkoisena keskiviikko-iltana, kun uuteen uskoon vastaremontoitu Olympiastadion otettiin käyttöön.

Tuoreelle ja hyväkuntoiselle nurmelle saivat kunnnian astella ensimmäisinä PK-35 Hki ja HJK.

– Ihan mahtava fiilis oli pelata tänään. Jo ennen lämittelyä kun tulimme tsekkaamaan kentän niin tuntui jo ihan erilaiselta verrattuna vanhaan. Katsomot ovat lähempänä kenttää ja on tiiviimpi fiilis. Stadion on todella upea, HJK:n kapteeni Linda Ruutu hehkutti ottelun jälkeen.

Otteluparin kohtaamista seurasi kauden ennätysyleisö pääkatsomon ollessa loppuunmyyty. HJK-kippari piti näyttämöä ja tapahtumaa tärkeänä arvostuksena naisjalkapalloilulle.

– Oli upeaa huomata, että liput oli myyty loppuun jo monta päivää ennen peliä. Sääli tavallaan, että koronarajoitukset olivat päällä, kiinnostusta olisi selkeästi ollut isompaankin, Ruutu sanoo.

Stadionilta voittajana poistui ottelun päätteeksi HJK maalein 2–0 (1–0). Tappion katkerasta kalkista huolimatta PK-35-joukkueen kapteeni Amanda Rantaselle pelikokemus isolla kotimaisella stadionilla oli mieleenpainuva ja herkistävä kokemus.

– Iso kiitos kaikille, jotka tulivat tänään katsomaan. Jo alkulämmittelyssä tuli kylmät väreet ja alkoi itkettämään. Kyllä tämän pelin muistaa aina.

PK-35 aloitti helsinkiläisten paikallisottelun kovalla prässillä, joka aiheutti HJK:lle vaarallisia pallonmenetyksiä. Pelin edetessä HJK sai kuitenkin keskikenttäänsä paremmin peliin mukaan sekä pelinrakenteluaan käyntiin.

26 minuutin paikkeilla stadionin lehtereillä kohahti. HJK:n Hanna Ruohomaa avasi Olympiastadionin maalihanat tarkalla ja korkealle asemoidulla laukauksellaan.

– Maali jäi mieleen yhtenä parhaimpana fiiliksenä ja uran upeimpana maalina. Olemme harjoitelleet kuviota monta kertaa, viimeksi eilen, ja taisin jokaisen vedon vetää yli. Tänään kun se sitten upposi maaliin niin en osaa edes sanoin kuvailla miten upea fiilis se oli, avausmaalin viimeistellyt Ruohomaa hehkutti.

– Viimeistään silloin kaikki se jännitys purkautui.

Tauolle ottelussa siirryttiin HJK:n johtolukemissa 1–0.

Toisella jaksolla HJK pääsi vielä juhlimaan maalilla, kun se viimeisteli Emmaliina Tulkin osumalla numeroiksi 2–0. Syöttöpiste merkittiin tilanteesta hyvässä vireessä olleelle Ruohomaalle.

Voiton myötä HJK vankisti asemiaan sarjan kärkikamppailussa. Hallitseva mestari on nyt sarjan kolmantena tasapisteissä illan vastustajansa kanssa.

Kentän hahmon Ruohomaan mukaan voiton avaimena oli luottamus.

– Lähdimme tähän viikkoon hyvällä fiiliksellä - pitää luottaa itseensä, joukkuekaveriin ja tähän mitä me teemme yhdessä. Meillä on ollut todella hyvät treenit alla ja sen oikein tunsi stadionilla, miten kaikki pelaavat isolla sydämellä.

Lue myös:

Naisten pääsarjafutis palaa Ylen kanaville – Kansallisen liigan huippupelejä suorina lähetyksinä kauden loppuun asti

Kansallisessa liigassa juhlittiin lauantaina vierasvoittoja: KuPSin voitto mureni omaan maaliin, Amanda Rantasen sähäkkä laukaus kaatoi JyPKin

TiPS jatkaa Kansallisessa liigassa tappioitta – Jenni Huttusen komea läpiajo ratkaisi kärkikamppailun lisäajalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat