Hyppää sisältöön

Henrik Dettmann valottaa isoa uhkaa, jos liikuntatiloja viedään lapsilta ja nuorilta poikkeusaikana: "Ehdottaisin kokonaisvaltaista remonttia koko koulujärjestelmään"

Suomen maajoukkuepäävalmentajat ovat ryhtyneet toimeen, kun lasten ja nuorten liikuntatiloja viedään pois käytöstä koronaviruksen takia. Katso Henrik Dettmannin vierailu Ylen aamussa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Henrik Dettmann huolestunut lasten ja nuorten liikunnasta poikkeusaikana
Henrik Dettmann huolestunut lasten ja nuorten liikunnasta poikkeusaikana

Katso Henrik Dettmannin vierailu Ylen aamussa klikkaamalla jutun pääkuvaa.

– Huolestuttaa, että tässä poikkeustilanteessa liikunta tahtoo unohtua lapsilta.

Näin kertoi Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann perjantaina Ylen aamussa.

Koronaviruksen takia esimerkiksi Helsingin kaupunki tiedotti viikko sitten perjantaina, että se peruu harjoitteluvuoroja ensi vuoden kesäkuuhun asti yhteensä 39 koulussa.

Eilen torstaina kaupunki kuitenkin ilmoitti, että näistä saleista 18 saadaan erilaisten järjestelyjen avulla järjestöjen iltakäyttöön ja loppujen tilannetta työstetään.

Dettmannin kanssa myös jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn maajoukkuepäävalmentajat Markku Kanerva, Jukka Jalonen ja Petteri Nykky ovat vedonneet, että lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava vaikeinakin aikoina.

Dettmann on huolissaan ylipäätään suomalaisten lasten ja nuorten liikunnasta ja toivoo koulujärjestelmään parannusta. Dettmann vetoaa tutkimuksiin, joiden mukaan liikkuminen parantaa aivojen kehitystä ja kokonaisvaltaisesti lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Ehdottaisin kokonaisvaltaista remonttia koko koulujärjestelmään. Liikkuminen osaksi koulupäivää, myös taideaineet. Se on lasten ja nuorten kehityksen kannalta välttämätöntä.

Lue myös:

Urheiluseurojen tilanne helpottuu Helsingissä – koulujen liikuntasaleja saadaankin iltakäyttöön

Liikuntasalien käyttörajoitukset herättävät huolta – maajoukkuevalmentajat vetosivat yhteistyöhön: "Tässä on kyse vain tahdosta"

Henrik Dettmannin kolumni: Sananvapautta ja ihmisoikeuksia yli markkinavoimien – muutos on johdettava oikeilla arvoilla