Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Ex-hiihtokuningas Northug myöntää vakavat päihdeongelmat: "Tarvitsen apua"

Poliisi pysäytti Petter Northugin viime viikolla rajusta ylinopeudesta. Lisäksi kotietsinnän jälkeen norjalaisen luota löytyi kokaiinia.

hiihto
Petter Northug tiedotustilaisuus 21082020
Petter Northug kertoi päihdeongelmastaan tiedotustilaisuudessa Trondheimissa perjantaina.AOP

Urallaan kaksi maastohiihdon olympiakultaa sekä 13 maailmanmestaruutta voittanut norjalaissuuruus Petter Northug myöntää kärsivänsä vakavista päihdeongelmista. Hiihtotähti päätti uransa vuonna 2018.

– Alkoholia, huumeita, lääkkeitä. Viime aikoina on tullut juhlittua aika rankasti, 34-vuotias hiihtolegenda kertoi lehdistötilaisuudessa Trondheimissa.

Poliisi pysäytti Northugin viime viikon torstaina, kun hän ajoi Oslon ulkopuolella 168 kilometrin tuntivauhtia alueella, missä oli 110 kilometrin tuntivauhdin rajoitus. Poliisit epäilivät Northugin ajokuntoa, pidättivät hänet sekä tekivät kotietsinnän.

Poliisit löysivät Northugin luota kokaiinia, ja häntä syytetään ylinopeudesta, ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä huumausaineiden hallussapidosta.

– En ole suhtautunut (tilanteeseeni) vakavasti, olen kieltänyt sen ja piilotellut sitä läheisiltäni. Sen seurauksena asiasta on muodostunut hyvin vakava ja laajamittainen, Northug sanoi.

– Siinä mielessä olen iloinen, että poliisi pysäytti minut. Se oli todellinen herätys, kulunutta viikkoa elämänsä kenties raskaimmaksi kuvaillut Northug mietti.

Northug painotti, ettei käyttänyt huumeita aktiiviurallaan. Hän kertoi kokeilleensa kokaiinia ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

– Olen tehnyt paljon sellaista josta olen häpeissäni, löytääkseni jännitystä ja intensiivisiä kokemuksia. Nyt asiat ovat sekaisin, ja tarvitsen apua, Northug sanoi ja myönsi, että urheilu-uran kaltainen järjestelmällisyys on puuttunut hänen arkielämästään.

Northug tietää, että edessä voi olla vankeutta. Hän on sanojensa mukaan valmis seurauksiin ja tähtää tulevaisuuteen ilman päihteitä ja juhlintaa.

– En syytä ketään. Tämä on oma vikani, en odota sympatiaa. Voin syyttää tästä vain itseäni.

– Avun saaminen on tärkeää, ja olla hyvien ihmisten ympäröimänä. Odotan elämältä hyvää tulevaisuudessa.

Lue myös:

Kokaiinista kärähtänyt Petter Northug törttöili liikenteessä jo aiemmin: ajoi hurjaa ylinopeutta paluumatkalla lasten hiihtoleiriltä – "Täysin hullua"

Hiihtolegenda Petter Northug jälleen ongelmissa, pysäytettiin ylinopeuden takia ja kotoa löytyi kokaiinia: "Olen epätoivoinen"

Hiihtomestari Northug palasi kilpaladuille, mutta vaikeaa oli – "Ensimmäisen 300 metrin jälkeen tuntui, että kaduttaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat