Hyppää sisältöön

Dramaattinen ratkaisu värikkääseen Eurooppa-liigan finaaliin – Sevilla mestariksi jo kuudennen kerran

Sevilla voitti Eurooppa-liigan finaalissa Interin 3–2. Mestaruus oli Sevillalle kuudes Eurooppa-liigassa.

Sevilla juhlii Eurooppa liigan voittoa. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Eurooppa-liigan finaalin ratkaisu syntyi dramaattisella tavalla. Sevillan Diego Carlosin saksipotku 74. minuutilla oli menossa ohi, mutta erinomaisen kauden Eurooppa-liigassa pelannut Interin Romelu Lukaku ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. Tällä maalilla Sevilla voitti finaalin 3–2 (2–2).

Sevilla voitti Eurooppa-liigan kuudennen kerran. Se on ollut kuusi kertaa finaalissa ja voittanut joka kerta. Sevillan aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2006, 2007, 2014, 2015 ja 2016.

Inter aloitti ottelun vahvasti ja meni johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Diego Carlos rikkoi läpiajossa ollutta Lukakua rangaistuspotkun ja keltaisen kortin arvoisesti. Jopa punainen kortti oli varmasti lähellä. Lukaku upotti rangaistuspotkun varmasti.

Sevilla nousi johtoon kahdella Luuk de Jongin pusukumaalilla. Ensin hän puski pallon verkkoon Jesus Navasin keskityksestä ja seuraavaksi Ever Banegan keskityksestä.

Hetkeä myöhemmin Inter tuli tasoihin. Jälleen osuma syntyi päällä, tekijänä Diego Godin. Avausjakson maalijuhlat päättyivät siihen.

Toisella puoliajalla nähtiin vain yksi osuma, joka siis toi Sevillalle mestaruuden. Inter oli pari kertaa lähellä saada pallon maaliin, mutta sen finaali päättyi pettymykseen.

Lue myös:

Lyonin ennakkoluuloton taistelu ei riittänyt – vastustamaton Bayern München Gnabryn johdolla finaaliin

Historiaa tehnyt PSG rymisteli Mestarien liigan finaaliin – RB Leipzig jäi täysin varjoon