Hyppää sisältöön

Sevillan kapteeni omisti Eurooppa-liigan voiton traagisesti kuolleille seuran omille kasvateille: "Tämä merkitsee kaikille erittäin paljon"

Sevilla otti jo seurahistoriansa kuudennen Eurooppa-liigan mestaruuden.

Jesus Navas on Sevillan kasvatti ja toimii tällä hetkellä joukkueen kapteenina. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Eurooppa-liigan voi hyvällä syyllä sanoa olevan espanjalaisjoukkue Sevillan kilpailu.

Se päihitti italialaisen Interin perjantaisessa finaalissa dramaattisella tavalla maalein 3–2 ja nappasi jo seurahistoriansa kuudennen mestaruuden. Määrä on eniten Eurooppa-liigan historiassa, ja toisena on juuri Inter kolmella voitollaan.

Mestaruus oli tunteikas hetki Sevillan kapteenille Jesus Navasille.

– Se, että saan nostaa mestaruuspokaalin Sevillan kapteenina merkitsee minulle ja kaikille erittäin paljon, se merkitsee ystäville, jotka eivät ole enää täällä – se merkitsee Puertalle ja Reyesille, Navas sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Toivottavasti fanit ovat meistä ylpeitä. Voimme kaikki nostaa pokaalia, koska olemme kaikki kapteeneita.

Sevillan kasvatti Navas, 34, pelasi jo seuran juniorijoukkueissa itseään vuotta aiemmin syntyneen Antonio Puertan kanssa. Kaksikko pelasi Sevillan edustusjoukkueessa vuosina 2004-2007.

Puerta menehtyi sydänkohtaukseen vain 22-vuotiaana heinäkuussa 2007. Hän menetti tajuntansa La Ligan ottelussa Getafea vastaan ja kiidätettiin lopulta sairaalaan, jossa hän kuoli kolme päivää myöhemmin.

Navasta kaksi vuotta vanhempi Jose Antonio Reyes, niin ikään Sevillan kasvatti, kuoli kesäkuussa viime vuonna auto-onnettomuudessa 35-vuotiaana. Reyesin seurueen auto ajautui ulos tieltä ja syttyi palamaan. Onnettomuudessa menehtyi myös Reyesin kaksi serkkua.

Reyes pelasi Sevillan edustusjoukkueessa vuosina 2000-2006 sekä 2012-2016. Hän oli voittamassa Sevillalle kolmea Eurooppa-liigan mestaruutta vuosina 2014, 2015 ja 2016.

Ystäviensä lisäksi Navas jakoi tunnustusta päävalmentaja Julen Lopeteguille.

– Lopetegui paiskii töitä Sevillalle 24 tuntia päivässä. Hän ansaitsee tämän, Navas totesi.

Espanjalaispuolustaja siirtyi Sevillasta Manchester Cityyn heinäkuussa 2013. Takaisin kasvattajaseuraansa hän palasi kolme vuotta sitten.

Lue myös:

Dramaattinen ratkaisu värikkääseen Eurooppa-liigan finaaliin – Sevilla mestariksi jo kuudennen kerran

Europelinsä Irlannissa aloittavaa Ilvestä odottaa karanteeni, jos Suomen terveysviranomaiset eivät taivu: "Odotamme vielä vastauksia"