Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö otti tiukasti kantaa jääkiekon MM-kisoihin Valko-Venäjällä: "Jos tilanne äityy pahaksi, on päivänselvää, ettei kansainvälinen yhteisö voi lähteä urheilemaan"

Kansaivälinen jääkiekkoliitto IIHF on sanonut, ettei jääkiekon MM-kisoja ole syytä ottaa pois Valko-Venäjältä. Katso Niinistön haastattelu klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Presidentti Niinistö otti kantaa Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisoihin
Presidentti Niinistö otti kantaa Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisoihin

Katso Niinistön haastattelu klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan jääkiekon MM-kisoja ei pidä järjestää Valko-Venäjällä, mikäli tilanne maassa pahenee. Presidentti Niinistö otti kantaa jääkiekon MM-kisoihin, kun hän oli Ylen Ykkösaamun vieraana lauantaina.

Tilanne Valko-Venäjällä on kiristynyt sen jälkeen, kun maan presidentti Aljaksandr Lukašenka voitti elokuun alussa presidentinvaalit. Vaalien jälkeen levottomuudet maassa ovat kasvaneet.

– Jos tilanne äityy pahaksi, silloin minusta on päivänselvää, ettei kansainvälinen yhteisö voi lähteä Valko-Venäjälle urheilemaan, Niinistö sanoi.

MM-kisojen järjestäminen Valko-Venäjällä on herättänyt närää myös muualla. Esimerkiksi kisojen järjestelyvastuun jakavan Latvian pääministeri Krisjanis Karins totesi aiemmin maansa televisiolle pitävänsä MM-kisojen järjestämistä yhdessä Valko-Venäjän kanssa mahdottomana nykyisessä tilanteessa.

Niinistön mielestä asiassa kannattaa pitää vielä maltti mukana.

– Jos katsotaan maan tämän hetkistä tilannetta, niin tietysti se on epäselkeä. Ehkä kuitenkin kannattaisi odottaa jonkin aikaa ennen kuin tehdään mitään johtopäätöksiä.

– Entäpä jos siellä löytyisikin joku meidänkin mielestämme hyvä ratkaisu? Silloinhan sellaista maata pitäisi mieluummin kannustaa.

STT:n tavoitti aiemmin sähköpostitse Kansainvälisen jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Adam Steissin, jonka mukaan IIHF jatkaa kisavalmisteluja paikallisten kisaorganisaatioiden kanssa.

Uutistoimisto Tassin haastattelema IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel korosti, ettei IIHF ole poliittinen järjestö ja että tilanteen parantuessa ei ole mitään syytä ottaa kisoja pois Valko-Venäjältä.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela otti kisajärjestelyihin varovasti kantaa.

– Perusedellytys kisojen järjestämiselle on tietysti se, että pelaajien ja muiden kisoihin liittyvien henkilöiden terveys ja turvallisuus ovat turvattu, Nummela sanoi torstaina STT:lle.

Lue myös: