1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Kansallinen liiga

Kansallisen liigan kärkikamppailussa Åland United aiheutti TiPS:lle kauden ensimmäisen tappion ja nousi sarjajohtoon

Åland United haki Tikkurilasta täyden pistepotin.

Åland United siirtyi Kansallisen liigan kärkipaikalle. Arkistokuva. Kuva: Juha Heikanen / Yle

Jalkapallon Kansallisessa liigassa Åland United kukisti vieraskentällä Vantaalla Tikkurilan Palloseuran 3–0 ja parkkeerasi sarjan kärkeen.

Ahvenanmaalaiset ottivat johdon ensimmäisen puoliajalla, kun Anni Miettusen kulmapotku kimposi TiPS-pelaajasta maalin.

Åland kasvatti johtoaan toisella puoliajalla. Åland pelasi pallon nopeasti TiPS:n puolustusalueelle, Emelie Johansson keskitti ja Rosita viimeisteli pallon verkkoon. Signy Aarna iski loppunumerot 3–0:aan minuutilla 82.

– TiPSillä oli yksi vaihe toisella puoliajalla, että se olisi voinut tehdä tasoitusmaalin. Olisi sitten voinut olla aika erilainen peli. Onneksi saatiin 2–0 ja 3–0 -maalit, niin homma oli selvä, ahvenanmaalaisten Anna Westerlund kertaili Yle Urheilulle.

Åland on sarjakärjessä 22 pisteellä, TiPS on pisteen päässä.

– Totta kai on hyvä, että voitimme TiPSin. Mutta jos me haluamme voittaa liigan, pitää voittaa ne muutkin jengit. Monta peliä vielä jäljellä, joten ei saa tuijottaa pelkästään sarjataulukkoa, Westerlund tuumasi.

Kauden avausottelussa kesäkuun puolessa välissä joukkueet pelasivat 0–0-tasapelin. Aiemmin lauantaina KuPS voitti TPS:n 6–0.

Kansallisen liigan otteluita nähdään loppukauden ajan Ylen kanavilla. TV2:ssa ja Areenassa näytetään suorina lähetyksinä kuusi naisten pääsarjaottelua.

Kansallisen liigan ottelut TV2:ssa ja Areenassa

30.8. PK35 Vantaa - Honka

12.9. HJK - Åland United

26.9. TiPS - PK35 Vantaa

17.10. KuPS - PK35 Hki

31.10. ottelu tarkentuu

7.11. viimeinen kierros, ottelu tarkentuu

Päivittetty kello 16.51: Lisätty Anna Westerlundin kommentit.

Lue myös:

Uusi Olympiastadion korkattiin Kansallisen liigan ottelulla – historiallinen tapahtuma herkisti pelaajia: "Tämän pelin muistaa aina"