Hyppää sisältöön

TPS järjesti jättiyllätyksen Turun derbyssä – Inter tuhlaili paikkoja ja turhautui erotuomarin ratkaisuun, katso puhuttava käsivirhe videolta

TPS nousi paikalliskamppailun voitolla sarjataulukossa kymmenenneksi ohi Hakan.

TPS juhli Turun derbyssä. Kuva: AOP / Juha Tamminen

TPS otti jalkapallon Veikkausliigan kauden ensimmäisestä Turun paikalliskamppailusta 1–0-yllätysvoiton sarjakärki Interistä.

Inter lähti otteluun suursuosikkina, mutta kuparisen rikkoi 11. minuutilla TPS. Aldayr Hernandez puski Santeri Haaralan sivuvapaapotkun verkon perukoille ja TPS:n johtoon.

Maalipaikkoja riitti avausjaksolla molemmissa päissä. Inter oli lähellä tasoitusta 28. minuutilla, kun Rick Ketting puski kulmapotkun ylärimaan. Vain hetkeä myöhemmin TPS:n Mika Ääritalo pääsi huippupaikkaan nokikkain Inter-vahti Henrik Moisanderin kanssa, mutta viimeistely jäi ponnettomaksi.

Toisella jaksolla Interin paine kasvoi TPS:n maalilla. Ottelun puhutuin tilanne nähtiin tunnin pelin kohdalla, kun pallo osui TPS:n Albijon Muzacin käteen rangaistusalueella. Erotuomari Mohammad Al-Emara jätti rangaistuspotkun kuitenkin viheltämättä Inter-pelaajien protestoidessa rajusti. Katso video tilanteesta alta!

tps inter
Albijon Muzacin käsivirhe puhutti TPS:n ja Interin paikalliskamppailussa. Kuvalähde: Ruutu.

Inter loi viime minuuteilla tukun huippupaikkoja, mutta TPS kesti maalivahti Jere Koposen johdolla loppuun asti ja nousi voitolla sarjassa kymmenenneksi ohi Hakan.

Paikallisottelun voitto oli kesken kauden TPS:n päävalmentajaksi hypänneelle Jonatan Johanssonille iso sulka hattuun. Valmentaja myhäili syystäkin ottelun jälkeen.

– Olen ylpeä, koska olimme rohkeita. Tämä oli viides pelini ja meillä on kuusi pistettä. Se on hyvä keskiarvo, ja olen erittäin tyytyväinen siihen, Johansson sanoi Yle Urheilulle.

Inter johtaa sarjaa pisteen erolla HJK:hon, joka voitti omassa ottelussaan RoPSin vieraskentällä 1–0.

Lue myös: