Hyppää sisältöön

Robert Heleniuksen nitistänyt brittinyrkkeilijä kärsi tappion hurjalla alakoukulla: "Se oli varmasti yksi parhaista lyönneistäni ikinä"

Venäjän Aleksandr Povetkin tyrmäsi britti Dillian Whyten ja tämän toiveet WBC-ammattinyrkkeilyliiton MM-ottelusta.

Aleksandr Povetkin arkistokuvassa. Kuva: Jack Thomas/Getty Images

Britti Dillian Whyte taipui yllättäen venäläiselle Aleksandr Povetkinille, kun raskaan sarjan nyrkkeily palasi kunnolla kehään sitten viime helmi-maaliskuun taitteen.

MM-ottelusta kevään aikana puhunut Whyte sai iskettyä Povetkinin lattiaan kaksi kertaa, mutta venäläinen nousi jokaisella kerralla ylös. Whyte sai maistaa Povetkinin kovaa alakoukkua viidennessä erässä, josta britti ei toipunut ja Povetkin voitti tyrmäyksellä.

– En uskonut, että ottelu päättyisi näin. Olin kunnossa, vaikka kävinkin lattiassa kaksi kertaa. Olin katsonut hänen ottelujaan ja huomannut, että kohokoukut menevät läpi. Se oli varmasti yksi parhaista lyönneistäni ikinä, Povetkin sanoi.

Ottelu käytiin ilman yleisöä Essexissä Isossa-Britanniassa. Whyte, 32, oli ennen ottelua WBC:n ykköshaastaja. Hänen toiveissaan oli haastaa ensi vuonna käytävän Tyson Furyn ja Deontay Wilderin välisen MM-ottelun voittaja.

Whyte oli aiemmin urallaan hävinnyt ainoastaan Anthony Joshualle, joka pitää tällä hetkellä kolmea valtaliiton mestaruusvyötä itsellään. Povetkinin edellisin ottelu oli joulukuulta, joka päättyi ratkaisemattomaan Michael Hunteria vastaan. Aiemmin venäläinen oli hävinnyt ammattilaisena Joshualle ja Wladimir Klitshkolle.

Povetkinin ja Whyten sopimuksessa oli pykälä uusinnasta, ja promoottori Eddie Hearn kertoi Whyten ilmoittaneen heti haluavansa uusintaottelun.

Whyte voitti lokakuussa 2017 käydyssä ottelussa Robert Heleniuksen pisteillä. Heleniuksen manageri Markus Sundman kertoi aiemmin kesällä Yle Urheilulle, että Whyte sopisi hyvin suomalaisen seuraavaksi vastustajaksi.

Helenius ei ole vielä tiedottanut seuraavasta ottelustaan. Sundman päivitti tänään sunnuntaina Yle Urheilulle, että keskusteluja Heleniuksen seuraavasta käydään päivittäin, mutta uutta kerrottavaa ei vielä ole.

Päivitetty juttua 23.8.2020 klo 11.16: päivitetty Heleniuksen tilannetta juttuun.

Lue myös: