Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sami Välimäki golfasi upeasti toiseksi Euroopan kiertueella Walesissa! Saavutti samalla paikan huippukisaan Yhdysvaltoihin – "Tosi kova juttu"

Sami Välimäki nousi kolmannelta sijalta toiseksi päätöspäivänä.

European Tour
Sami Välimäki
Sami VälimäkiGetty Images

Sami Välimäki nousi hienosti toiseksi golfin Euroopan kiertueen kilpailussa Walesissa. Välimäki, 22, pelasi sunnuntain päätöskierroksella tuloksen kaksi alle parin, mikä laski hänen yhteistuloksensa –6:een.

Kilpailun voitti Ranskan Romain Langasque, joka pelasi sunnuntaina tuloksen –6 ja nousi viisi sijaa kärkipaikalle. Hänen yhteistuloksensa oli kahdeksan alle parin. Kolmannen sijan jakoivat englantilaiset Matthew Jordan ja David Dixon yhteistuloksella –5.

– Tämä on ollut kokonaisvaltaisesti hyvä viikko. Pääsin taistelemaan voitosta, mutta sitä ei ihan tullut, Välimäki kommentoi Yle Urheilulle.

Välimäki lähti sunnuntaina päätöskierrokselle kolmannelta sijalta ja paranteli asemiaan rei'illä kuusi ja seitsemän lyömällä molemmilla birdiet. Välimäki nousi yksin kilpailun kärkeen lyömällä komealla putillaan eaglen reiällä yhdeksän.

Rei'illä 10 ja 12 tulleet bogit osuivat hankalaan saumaan, vaikka niiden välissä Välimäki pelasi birdien 11:nnellä reiällä. Kuudella viimeisellä reiällä tasaisen varmasti pelannut nokialainen teki par-tuloksen.

– Oli hyvä itseluottamus koko ajan, kun lyönnit rupesivat paraanemaan ensimmäisen neljän väylän jälkeen. Lipulle pystyi hakemaan birdieitä ja eagleita, joita vaadittiin voittoon. Jatkoin samalla talla takaysillä, mutta en saanut putteja sisään, Välimäki kertasi.

Sääolosuhteet olivat viikonlopun kilpailussa hankalta, sillä tuuli ja sade sotkivat pelaamista varsinkin kolmen ensimmäisen päivän aikana.

– Viime viikolla pelasimme samassa paikassa vähän pidemmällä kentällä. Voittotulos oli silloin -18 ja tällä viikolla -8, niin kyllä siinä on keli vähän muuttunut, Välimäki totesi.

Välimäki saavutti samalla paikan kauden toiseen major-kilpailuun Yhdysvaltain avoimiin. Hän pelaa uransa ensimmäisen majorinsa New Yorkissa 17.– 20. syyskuuta. Aiemmin major-kilpailuissa on nähty suomalaisista vain Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

– Ihan mahtavaa päästä sinne. Major-kisa on ollut aina tavoite, ja nyt pääsen pelaamaan sinne. Tosi kova juttu, Välimäki iloitsi.

Välimäki voitti maaliskuun alussa Euroopan kiertueen osakilpailun Omanissa.

Juttua päivitetty kello 19.36: Lisätty Välimäen kommentit ja muokattu kauttaaltaan.

Lue myös:

Sami Välimäki nousi upealla kierroksella kolmanneksi Euroopan-kiertueella Walesissa

Välimäki jatkokierroksille Euroopan-kiertueen kisassa Walesissa – suomalaisnaiset jäivät häntäpäähän British Openissa

Välimäki piti tuntuman kärkeen golfin Walesin avointen avauskierroksella – Nuutinen aloitti ensimmäisen arvoturnauksensa kelvollisesti

Golfari Mikko Korhonen kokee Suomen koronaohjeet riittämättömiksi: "On erittäin stressaavaa ylipäätään tulla kotiin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat