Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Kalle Rovanperä palasi rallikisoihin huippuvireisenä – suomalaislahjakkuuden edellä Virossa vain Ott Tänak

Toyotan Kalle Rovanperä on Etelä-Viron rallissa toisena neljän erikoiskokeen jälkeen. Kilpailu on vielä kesken.

ralliautoilu
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä kuvattuna kesäkuussa Toyotan testeissä Keski-Suomessa.Jussi Jäkälä / Yle

Rallin suomalaislahjakkuus Kalle Rovanperä on neljän erikoiskokeen jälkeen toisena Etelä-Viron rallissa Võrussa. Kisaa johtaa virolainen maailmanmestari Ott Tänak 7,5 sekunnin turvin.

Toyota-kuljettaja Rovanperä oli toiseksi nopein sunnuntain jokaisella etapilla, kun Hyundain Tänak viiletti pohja-ajat. Rovanperä, 19, pääsi lähimmäs Tänakia kolmannella erikoiskokeella, jolla hän jäi virolaisesta vain 0,2 sekuntia.

Omat tallikaverinsa Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin Rovanperä jätti taakseen. Ogier on kokonaistilanteessa kolmantena 8,7 sekunnin päässä Rovanperästä ja Evans neljäntenä vain kahden sekunnin päästä ranskalaisesta.

Hyundain Thierry Neuville on viidentenä 20,9 sekuntia kärjestä. Belgialaisen takana erot kärkeen ovat venyneet suuriksi. Vuokrakalustolla ajava Esapekka Lappi on kokonaistilanteessa kuudentena 51,6 sekunnin päässä Tänakista.

Etelä-Viron ralli toimii testikilpailuna syyskuun alussa järjestettävään Viron MM-ralliin. Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

Rallin tilanne ja tulokset löytyvät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Kun Esapekka Lappi ajoi viimeksi Belgiassa, hän rysäytti ulos ja joutui sairaalaan – kertoo nyt, millaisia uuden osakilpailun tiet ovat: "Likaa nousee heti"

Rallin MM-sarja vahvisti kisakalenterin, kauden päättävä Belgian MM-ralli uutena mukaan

MM-rallin sääntömuutokset myöhästyneet rajusti, Tommi Mäkinen pelkää koko sarjan tulevaisuuden puolesta: "Voi aiheuttaa jopa tiimien vetäytymistä"

Lapin ja Sunisen talli ajautunut talousvaikeuksiin rallin MM-sarjassa – "Kaikin keinoin olen yrittänyt, että pääsisi ajamaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat