1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

"Tämä peli oli eri planeetalta" – NBA:n pudotuspelikierroksella nähtiin huikeita suorituksia

Dallas Mavericksin ja Los Angeles Clippersin pudotuspelisarja etenee jännittävissä merkeissä.

Luka Doncicin tekemä ratkaisukori syntyi jatkoajan viimeisellä sekunnilla. Kuva: Getty Images

Dallas Mavericksin slovenialaistaituri Luka Doncic jatkaa ällistyttäviä otteitaan koripalloliiga NBA:n pudotuspeleissä. Doncic ratkaisi joukkueelleen tärkeän 135–133-jatkoaikavoiton Los Angeles Clippersistä ja tasasi ottelusarjan tilanteeksi 2–2.

Slovenialaisen tekemä ratkaisukori syntyi jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Ensimmäisissä NBA:n pudotuspeleissään pelaava 21-vuotias slovenialainen upotti komeat 43 pistettä, keräsi 17 levypalloa ja antoi 13 syöttöä.

– En voi kuvailla tunteitani, jotka minulla oli, kun näin pallon menevän sisään. Se oli parhaita tunteita, joita olen kokenut pelaajana, kun näin koko joukkueen juoksevan minua kohti, Doncic tunnelmoi.

Doncic kärsi nilkkavaivasta ottelusarjan edellisessä ottelussa, mutta ei antanut sen haitata sunnuntaina.

– Tämä peli oli eri planeetalta, Mavericksin luotsi Rick Carlisle kuvaili slovenialaisen esitystä.

Dallas joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman latvialaista Kristaps Porzingisia. Doncicille tulitukea antoivat Trey Burke (25 pistettä), Tim Hardaway (21) ja Seth Curry (15). Lou Williams pussitti Clippersille 36 pistettä, Kawhi Leonard 32.

Toronto ja Boston leikitellen jatkoon

Länsilohkon illan toisessa Utah kaatoi Denverin 129–127 ja siirtyi ottelusarjassa jo 3–1-johtoon. Denver vei sarjan ensimmäisen ottelun, muttei ole pystynyt vastaamaan Utahille sen jälkeen. Sunnuntaina Utahin Donovan Mitchell hurjasteli 51 pistettä. Denverin Jamal Murray nokitti 50 pisteellä, mutta se ei riittänyt voittoon asti.

Donovan Mitchell pussitti peräti 51 pistettä. Kuva: Getty Images

Itälohkon puolella Toronto Raptors ja Boston Celtics etenivät toiselle pudotuspelikierrokselle, jossa joukkueet myös kohtaavat toisensa. Toronto löi Brooklyn Netsin helposti voitoin 4–0. Philadelphia 76ers oli puolestaan suupala Bostonille, sillä ottelusarja meni Celticsille myös suoraan 4–0.

Lue myös:

Miami kuritti jälleen Indianaa, nyt erityisesti vapaaheittoviivalla: "Se ei kuulunut pelisuunnitelmaamme" – LeBron James kohensi asemiaan NBA:n historiatilastoissa

Mike Conley palasi karanteenista ja johti Utahin niskan päälle Denveriä vastaan