Hyppää sisältöön

Suomen nopein mies Viljami Kaasalainen ei kilpaile Helsingin Tähtikisoissa: "Onneksi koronatestissä tulos oli negatiivinen"

Tuoretta sadan metrin Suomen mestaria ei nähdä Helsingin Tähtikisoissa.

Viljami Kaasalainen juoksi Kalevan kisojen 100 metrin finaalissa voittoon ajalla 10,35. Kuva: Tomi Hänninen

Sadan metrin hallitseva Suomen mestari Viljami Kaasalainen ei osallistu kauden viimeisiin yleisurheilun Tähtikisoihin Helsingissä. Kaasalainen oli ilmoittautunut 100 ja 400 metrille, mutta pitkittynyt flunssa on pitänyt 24-vuotiaan Kaasalaisen jo vajaan viikon ajan pakkolevossa.

– Viime perjantaina tuli vähän flunssainen olo ja ajattelin, että toivottavasti tämä menisi ohi parissa päivässä. Mutta ei ole kyllä helpottanut yhtään. Syön tällä hetkellä antibiootteja, Kaasalainen kertoo Yle Urheilulle.

– Onneksi koronatestissä tulos oli negatiivinen eli ei mitään sen vakavampaa, Kaasalainen toteaa.

Sairastumista edeltävä viikko oli Kaasalaiselle fyysisesti erittäin rankka, sillä hän kilpaili Turun Paavo Nurmen kisoissa 100 metrin alkuerissä ja finaalissa sekä Kalevan kisoissa 100 ja 200 metrillä. Kesä on ollut Kaasalaiselle muutenkin stressaava ja kiireinen, sillä hän on urheilemisen lisäksi käynyt töissä ja tehnyt graduaan.

– Kun tuli rankan Turku-viikon jälkeen vähän rennompi pätkä, niin varmaan juuri sen takia kroppa hellitti ja muutama pöpö pääsi sisällä vaikuttamaan, Kaasalainen pohtii.

Loppukauden kilpailut riippuvat pitkälti siitä, miten Kaasalainen toipuu flunssastaan. Jos Kaasalainen pääsee jo tällä viikolla harjoittelemaan, hän aikoo juosta Jyväskylän Harju-cupissa ensi viikon tiistaina. Tampereella mahdollisesti järjestettävä Ruotsi-ottelukin on Kaasalaisen kalenterissa.

– Jos useampi päivä menee sairastuvan puolella, niin voi olla että SM-viestit ovat ainoa kisa tänä kesänä. Toivotaan, että tämä tauti ei kestä kuitenkaan niin pitkään, Kaasalainen tuumii.

Yle Urheilu näyttää keskiviikkona kilpailtavia Helsingin Tähtikisoja Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.15 alkaen.

Lue myös:

Tino Mäkelä jysäytti kesän suurimman keihäspommin – alkoi keskittyä keihäänheittoon vasta kolme vuotta sitten itseoppineen isän neuvoilla

Suomen nopein mies Kaasalainen on nöyrä ja tunnollinen himoharjoittelija, josta valmentajaguru aikoo leipoa seuraavaksi pohjamutiin vajonneen 400 metrin juoksun pelastajan

Suomeen uusi 80 metrin keihäsmies – Tino Mäkelä paransi ennätystään lähes kahdeksan metriä

Lotta Harala sivusi ennätystään Tukholmassa – Kristian Pulli kolmas Timanttiliigan pituuskisassa: "Tuli lupaavia hyppyjä"