Jokerien faniyhdistys vastustaa joukkueen pelaamista Valko-Venäjällä – "Kaikki edellytykset vaatia ottelun siirtämistä"

Jokerien on määrä kohdata Dinamo Minsk Valko-Venäjällä ensi viikolla.

Jokerien faneja Helsingin areenassa. Kuva: AOP / Toni Hekkala

Jokerien faniyhdistys Eteläpääty ry vastustaa seuran pelaamista KHL-kauden avausottelussa Valko-Venäjällä Dinamo Minskiä vastaan. Ottelu on tarkoitus pelata 3. syyskuuta.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne on tällä hetkellä pahasti tulehtunut. Tilanne on kiristynyt sen jälkeen, kun maan presidentti Aljaksandr Lukašenka voitti elokuun alussa presidentinvaalit. Vaalien jälkeen levottomuudet maassa ovat kasvaneet.

– Tällaisessa tilanteessa Dinamo Minskin pitäisi vähintään pystyä siirtämään ottelu jollekin toiselle ajankohdalle. Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä, tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kirjoitetaan.

– Eteläpääty ry on joukkueen päätöksen tukena, mikäli joukkue päättää olla menemättä Minskiin ja antaa suoran luovutusvoiton vastustajalle.

Dinamo Minskin oma faniryhmä on aiemmin ilmoittanut boikotoivansa joukkueen otteluita ja vaatinut, että seura tuomitsee väkivaltaisuudet ja vaatii uusia rehellisiä vaaleja. Eteläpääty osoittaa tiedotteessa tukensa vastustajajoukkueen fanien vaatimukselle.

Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Jokerit oli pyytänyt ottelun siirtämistä, mutta Dinamo ei ollut suostunut pyyntöön.

Jokerien KHL-kauden ympärillä leijuu yhä runsaasti kysymysmerkkejä. Vielä on esimerkiksi epäselvää, voiko Jokerit pelata kotiottelunsa Helsingissä koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Lue myös: