1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Huuhkajien kapteenin uusi osoite selvisi: Tim Sparv jatkaa uraansa Kreikan liigassa

Tim Sparvin uusi seura on kreikkalainen AEL.

Tim Sparv jatkaa uraansa Kreikassa. Kuva: AOP

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv jatkaa uraansa Kreikan liigassa AEL Larissan riveissä. Seura tiedottaa solmineensa Sparvin, 33, kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Edelliset kuusi vuotta Sparv on pelannut Tanskan liigan Midtjyllandissa ja voittanut kolme Tanskan mestaruutta. AEL hehkuttaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) seurajoukkuemenestyksen lisäksi Sparvin maajoukkueuraa ja Huuhkajien hyviä tuloksia.

Ennen Midtjyllandia Sparv on edustanut ulkomailla saksalaista Greuther Fürthiä, hollantilaista Groningenia, ruotsalaista Halmstadia ja englantilaista Southamptonia.

AEL on pelannut Kreikan liigassa yhtäjaksoisesti edelliset neljä vuotta. Viime kaudella seura sijoittui 14 joukkueen sarjassa yhdeksänneksi. AEL on voittanut yhden Kreikan mestaruuden kaudella 1987–88 ja pelannut edellisen kerran eurokentillä vuonna 2009.

Suomalaispelaajista Kreikan liigassa on viimeksi pelannut Robin Lod, joka edusti Ateenan suurseuraa Panathinaikosia vuosina 2015–2018.

Lue myös:

Kuuden vuoden menestysjakso toi Tim Sparville pokaaleita ja ikimuistoisen maalin Englannissa: nyt hän haluaa kokea jotain uutta – "Hyvä juttu myös maajoukkueelle"

Tim Sparv lähtee FC Midtjyllandista kuuden vuoden jälkeen – jatko Euroopassa silti todennäköinen

Kolmatta Tanskan mestaruuttaan juhliva Tim Sparv hehkuttaa Midtjyllandia, mutta oma jatko on hämärän peitossa: “Nuoret menivät vauhdilla ohi”