Takareisivaivasta toipuva Korte toivoo pystyvänsä kisaamaan Timanttiliigassa – Neziri hehkuttaa Ruotsi-ottelun merkitystä, eikä aio kisata ulkomailla

Nooralotta Neziri haluaa lopettaa kisakauden suhteellisen ajoissa, koska aloittaa jo keskittymisen kohti Tokion olympialaisia.

urheilu
Annimari Korte, Nooralotta Neziri
Annimari Korte haluaa jatkaa tätä kautta pidemmälle kuin Nooralotta Neziri.Tomi Hänninen

Viime aikoina takareisivaivasta kärsinyt Annimari Korte toivoo pääsevänsä kisaamaan vielä tällä kaudella. Korte oli keskiviikkona seuraamassa Helsingin tähtikisoja Eläintarhan kentällä katsojan roolissa.

– Pääsin tänään ensimmäistä kertaa tekemään punttia. Neljään päivään en saanut tehdä mitään. Sitten olen vähän hölkkäillyt ja nyt tehnyt punttia, Korte kertoi tilanteestaan Yle Urheilulle.

Kortteen tavoitteena on kisata vielä 17. syyskuuta Rooman Timanttiliigassa.

– Sinne haluan lähteä. Sitä ennen olisi hyvä saada yksi tai kaksi kisaa. Täytyy toivoa, että olisi viikon päästä kisakunnossa, Korte sanoo.

Korte kommentoi tilannettaan Yle Urheilulle ennen kuin Suomen Urheiluliitto tiedotti Ruotsi-ottelun järjestymisestä puolentoista viikon päästä Tampereella.

Toinen Suomen pika-aituri Nooralotta Neziri kertoo myös kärsineensä pienestä terveysmurheesta. Nezirin mukaan kyse ei ole kuitenkaan mistään vakavasta, vaan tilanne näyttää valoisalta.

Hänellä oli ennen Ruotsi-ottelun varmistumista aikeena kisata tällä kaudella Jyväskylässä ensi tiistaina Harju Cupissa 4x100 metrin viestissä. Ruotsi-ottelun jälkeisenä viikonloppuna Nezirillä on edessä näillä näkymin 4x100 metrin ja 4x400 metrin viestit SM-viesteissä Kotkassa.

Näiden kilpailujen ja Ruotsi-ottelun lisäksi Nezirillä ei ole enää tarkoitus kisata tällä kaudella. Neziriä oli pyydetty kisaamaan Kroatiaan Zagrebiin 15. syyskuuta, mutta hän haluaa jo alkaa keskittyä ensi kauteen. Siellä Nezirin silmissä siintää tältä vuodelta siirretyt Tokion olympialaiset. Nezirille Tokion kisat ovat koko uralla tärkeysjärjestyksessä ykkösenä.

Hän hamuaa paikkaa olympiafinaalista.

– Se vaatii niin paljon tarkkaa työtä, että näen järkeväksi keskittyä olympialaisiin, Neziri sanoo ja muistuttaa poikkeustilasta maailmalla.

– Tämä koronavirustilanne tekee muutenkin sen, että en näe hirveän järkeväksi matkustaa. Kausi päättyy, eikä ole enää pääkisoja edessä. Ei ole järkeä ottaa hirveästi riskejä.

Neziri kommentoi ajatuksiaan Ruotsi-ottelusta siinä vaiheessa, kun työ- ja elinkeinoministeriö antoi vihreää valoa maaottelun järjestämiselle aiemmin tänä iltana. Neziri pitää maaottelua vuosittain yhtenä hienoimmista tapahtumista varsinkin, kun Kalevan kisojen ja Paavo Nurmen kisojen lisäksi ei ole ollut mitään isompia kisoja.

– Maaottelu on yleensä todella kiva kilpailu. Ehkä se toisi vähän enemmän pientä pontta loppukauteen. Loppukauden kisat ovat aina hankalia. Tärkeimmät kisat ovat jo takana, mutta maaottelu olisi hyvä lisäporkkana kauteen, Neziri sanoi.

Maaottelu järjestetään tiukin turvatoimin. Ruotsin joukkue lentää molempina päivinä tilauslennolla Suomeen kilpailemaan päiväkohtaisesti. Lennot on tarkoitus tehdä Pirkkalaan, josta joukkue ohjataan suoraan Ratinan stadionille ja takaisin lentokentälle. Lisäksi Ruotsin joukkueen jäsenille on tehtävä koronavirustesti enintään 72 tuntia ennen saapumista. Testin tulos on oltava negatiivinen.

– Sen mitä kuulin aiemmin maaottelun järjestämisestä, suunnitelmat kuulostivat äärimmäisen hyviltä. Karanteenisysteemit pysyvät ja urheilijat ovat toisistaan erillään. Pystyn luottamaan, että maaottelussa ei olisi terveysuhkaa, Neziri totesi.

Lue lisää:

SUL:n uusi pomo Jarkko Finni nosti esiin valmentajien kummallisen tilanteen – Neziri, Korte ja Mäkelä samoilla linjoilla: “Paljon korjattavaa”

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään – tiukat turvajärjestelyt käytössä

Kortteelle kauden huonoin aika Unkarissa – takareisivaiva söi terää juoksusta

Suomalaisen yleisurheilun valmennusorganisaatio pannaan uusiksi – Jarkko Finni siirtyy täysin uuteen työnkuvaan, huippu-urheilusta vastaa erillinen henkilö

Armand Duplantis ei jäänyt odottamaan Ruotsi–Suomi-ottelun kohtaloa – seivästähti ei varmuudella kilpaile perinteisessä maaottelussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat