Poliisi ampui mustaa miestä selkään – mestariehdokas Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliottelua, yön NBA-pelit siirrettiin ja myös muut suuret urheilusarjat seurasivat perässä

NBA ilmoitti, että kaikki päivän kolme ottelua on siirretty.

Kuva: Getty Images
Tekijät

Koripalloliiga NBA:n mestariehdokkaisiin kuuluva Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliotteluaan Wisconsinin osavaltiossa tapahtuneen ampumistapauksen vuoksi. Wisconsin on Bucksin kotiosavaltio.

Poliisi ampui sunnuntaina Kenoshassa, Wisconsinissa tummaihoista Jacob Blakea selkään. Hän on ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Vielä ei tiedetä, halvaantuiko Blake pysyvästi.Perheen asianajajan mukaan tarvittaisiin ihme, että Blake voisi vielä kävellä. Tapauksen jälkeen Wisconsinissa on nähty mielenosoituksia ja osavaltioon on julistettu poikkeustila.

Bucks johtaa ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaansa Orlando Magicia vastaan 3–1, mutta Bucksin joukkue ei tullut kentälle sarjan viidenteen otteluun.

Orlando Magicin pelaajat olivat lämmittelemässä, mutta hekin poistuivat kentältä neljä minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa.

NBA ilmoitti myöhemmin, että kaikki päivän kolme ottelua on siirretty.

Päivän muissa peleissä vastakkain olisivat olleet Houston Rockets ja Oklahoma City Thunder sekä Los Angeles Lakers ja Portland Trail Blazers.

– Olemme nähneet kotiosavaltiossamme Wisconsinissa kauhistuttavan videon siitä, miten poliisi ampuu Kenoshassa Jacob Blakea seitsemän kertaa takaapäin. Poliisiväkivalta ei ole loppunut muutospyynnöistä huolimatta, joten emme pysty keskittymään nyt koripalloon, Bucks-pelaajat kertoivat lausunnossaan.

"Nyt riittää"

CNN:n mukaan pelaajat useista eri joukkueista ovat aiemmin ilmaisseet huolensa siitä, että poliisin käyttämään väkivaltaan ei puututa tarpeeksi. Mahdollisesta boikotista Kenoshan tapahtumien vuoksi oli keskusteltu pelaajien kesken.

– On asioita, jotka ovat suurempia kuin koripallo, Bucksin vanhempi apulaisjohtaja Alex Lasry sanoi Twitterissä.

– Joukkueen pelaajien ja organisaation tämän päivän kannanotto kertoo, että olemme saaneet tarpeeksemme. Nyt riittää. Tarvitaan muutos. Olen todella ylpeä pelaajistamme, ja olemme heidän tukenaan sataprosenttisesti valmiina auttamaan todellisen muutoksen saavuttamisessa, Lasry kirjoitti.

Muut suuret sarjat seurasivat perässä

Tapauksen takia otteluja on siirretty myös Pohjois-Amerikan baseball-sarja MLB:ssä, jalkapallosarja MLS:ssä ja naisten koripallon WNBA:ssa. Myös tenniksen Masters-turnauksen ottelut keskeytyivät New Yorkissa. Tennispelit jatkuvat järjestäjien mukaan yhden välipäivän jälkeen perjantaina.

– Tennis ottaa urheilulajina kantaa yhtenäisesti rodullista epätasa-arvoa ja sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta vastaan, sillä asia on noussut jälleen esille Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tennisliitto, ATP- ja WTA-kiertue ovat päättäneet huomioida tämän tilanteen keskeyttämällä pelit Western & Southern Openissa torstaina 27. elokuuta, järjestäjien tiedotteessa kerrottiin.

Lue myös: