1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Urheilumaailma pysähtyi poliisiväkivallan takia Pohjois-Amerikassa, mutta pelit jatkuivat NHL:ssä – taalaliiga sai paljon kritiikkiä

Jopa NHL-ottelut kanavillaan Kanadassa näyttävä Sportsnet kritisoi NHL:ää.

Pelaajat viettivät hiljaisen hetken jäällä ennen keskiviikon pudotuspelien alkua. Kuva: Getty Images

Urheilumaailma pysähtyi keskiviikkona Yhdysvalloissa, kun eri urheilusarjat seisahtuivat rapakon takana. Kaikki lähti liikkeelle, kun koripalloliiga NBA:n mestariehdokkaisiin kuuluva Milwaukee Bucks päätti boikotoida pudotuspeliotteluaan viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivallan vuoksi.

Tämän jälkeen NBA ilmoitti, että kaikki päivän pelit siirretään. Pelit pysähtyivät myös naisten koripallosarja WNBA:ssa, jalkapallon MLS-sarjassa ja baseballin MLB:ssä. Myös tenniksen Masters-turnauksen ottelut keskeytyivät New Yorkissa. Tennispelit jatkuvat järjestäjien mukaan yhden välipäivän jälkeen perjantaina.

Jääkiekon NHL:ssä ei yhdytty boikottiin, mutta sarjassa vietettiin hiljainen hetki ennen otteluita. NHL:n ratkaisu poiki paljon kritiikkiä.

Entinen maalivahti Kelly Hrudey kommentoi tilannetta suorassa Sportsnetin tv-lähetyksessä. Sportsnet omistaa Kanadassa NHL:n tv-oikeudet, mutta kanava jakoi sosiaalisessa mediassa videon Hrudeyn puheesta.

– Minusta meidän ei pitäisi olla täällä. Mielestäni NHL:n pitäisi siirtää pelit. Meidän pitäisi tukea enemmän Black Lives Matter -liikettä. Jääkiekon katsomisen sijaan nyt pitäisi käydä perheiden kanssa keskusteluja asiasta, Hrudey totesi.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Minnesota Wildin nimekäs puolustaja Matt Dumba oli samoilla linjoilla.

– NHL on aina viimeinen, joka antaa tukensa tällaisille asioille. Tämä on surullista, Dumba sanoi Sportsnet 650 -radiokanavan haastattelussa.

Poliisi ampui sunnuntaina Kenoshassa, Wisconsinissa tummaihoista Jacob Blakea selkään. Hän on ampumisen seurauksena halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Lue myös:

Poliisi ampui mustaa miestä selkään – mestariehdokas Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliottelua, yön NBA-pelit siirrettiin ja myös muut suuret urheilusarjat seurasivat perässä

Wisconsinin osavaltioon julistettiin poikkeustila – Jacob Blakea selkään ampunutta poliisia vaaditaan pidätettäväksi

Poliisin selkään ampuma Jacob Blake on isänsä mukaan halvaantunut vyötäröstä alaspäin

Wisconsinissa poliisi ampui mustaa miestä useita kertoja – uudet mellakat uhkaavat