Suora

  • Mäkihypyn MC: Nizhni Tagil, karsinta
  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Tennistähti jätti protestina Masters-turnauksen kesken – antoi luovutusvoiton välierässä

New Yorkin tennisturnaus liittyi boikottiin Yhdysvalloissa, turnaus jatkuu yhden välipäivän jälkeen perjantaina.

tennis
Naomi Osaka
Naomi Osaka Getty Images

New Yorkissa pelattava Masters-tennisturnaus liittyi boikottiin viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivaltatapauksen vuoksi.

Poliisi ampui mustaa miestä seitsemän kertaa selkään sunnuntaina Wisconsinin Kenoshassa. Ampumisen uhri Jacob Blake on sairaalahoidossa, ja hän on ampumisen vuoksi halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Turnausjärjestäjien ilmoitus keskeyttää pelit tuli sen jälkeen, kun naistenniksen kärkinimiin lukeutuva japanilainen Naomi Osaka päätti vetäytyä välieräkamppailusta belgialaista Elise Mertensiä vastaan. Osaka halusi pelaamattomuudellaan osoittaa tukensa Blakelle.

– Mustana naisena minusta tuntuu siltä, että käsillä on nyt paljon tärkeämpiä asioita kuin se, että ihmiset katselisivat minun pelaavan tennistä, Osaka totesi.

Turnauksen ottelut jatkuvat perjantaina 28. elokuuta.

– Tennis ottaa urheilulajina kantaa yhtenäisesti rodullista epätasa-arvoa ja sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta vastaan, sillä asia on noussut jälleen esille Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tennisliitto, ATP- ja WTA-kiertue ovat päättäneet huomioida tämän tilanteen keskeyttämällä pelit New Yorkissa torstaina 27. elokuuta, järjestäjien tiedotteessa kerrottiin.

Suomen kaksinpelin ykköstykki Emil Ruusuvuori selviytyi New Yorkin turnauksessa toislle kierrokselle asti.

Lue myös:

Poliisi ampui mustaa miestä selkään – mestariehdokas Milwaukee Bucks boikotoi pudotuspeliottelua, yön NBA-pelit siirrettiin ja myös muut suuret urheilusarjat seurasivat perässä

Urheilumaailma pysähtyi poliisiväkivallan takia Pohjois-Amerikassa, mutta pelit jatkuivat NHL:ssä – taalaliiga sai paljon kritiikkiä

Kommentti: Emil Ruusuvuoren huippupelaajalle tyypillinen ominaisuus tuli esille Masters-debyytissä – niukka tappio maailmanlistan kahdeksannelle näytti jälleen potentiaalin

Emil Ruusuvuori kaatui saappaat jalassa italialaishuippua vastaan – "Nyt on tyhjä olo"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat