Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Kristiina Mäkelä joutuu leikkauspöydälle – ei kilpaile Ruotsi-ottelussa: "Nyt on paras hetki"

Kristiina Mäkelän polvivaiva korjataan polvijänteen puhdistusoperaatiolla.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä loikkasi Kalevan kisoissa jälleen SM-kultaa.Tomi Hänninen

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä joutuu leikkauspöydälle. Mäkelää jo pidempään häirinnyt polvivamma korjataan polvijänteen puhdistusoperaatioilla Helsingissä perjantaina.

– Oikeastaan tällä viikolla päätimme. Olemme miettineet vaihtoehtoja ja näyttää siltä, että nyt on paras hetki tehdä operaatio, Mäkelä kertoo Yle Urheilulle.

Operaatio vaatii kuntoutuksen, joten Mäkelä ei enää hyppää tällä kaudella. Ensi viikon Ruotsi-ottelu jää siis väliin. Mäkelän mukaan tulevaa kautta operaatio ei vaaranna.

– Jos kaikki menee hyvin, hallikaudella on tarkoitus kilpailla.

Mäkelällä on nimissään kauden kotimainen kärkitulos. Hän loikkasi heinäkuussa Orimattilassa tuloksen 14,30. Kalevan kisoissa Turussa Mäkelä voitti uransa kahdeksannen Suomen mestaruuden tuloksella 13,61, vaikka kärsikin kilpailuissa kovista polvikivuista. Kalevan kisojen finaali oli Mäkelälle neljäs kilpailu yhteentoista päivään.

– Totta kai tiesimme, että se tulee olemaan vaikein paikka, koska niissä kisoissa oli ärsytystä ja se tulee kipuna esiin, kun tulee iskuja jalkaan. Koko kesän aikana ei ollut ongelmia, mutta tiesimme, että viimeinen rutistus tulee olemaan kova. Suomen mestarina tulin ulos, vaikka suurin hymy ei ollut enää naamalla, Mäkelä toteaa.

Mäkelän kausi oli kokonaisuutena onnistunut ja tasainen. Yli 14-metrisiä hyppyjä tuli kesän aikana 15 kappaletta. Mäkelä on kauden maailmantilastossa tällä hetkellä viidentenä.

– Olen ihan älyttömän tyytyväinen. Olen saanut tosi tarpeellista kokemusta takaraivoon. Olen tilastoissakin korkealla, mikä on hyvä merkki siitä, että tasaisuuteni tuo tulosta.

Ruotsi-ottelun väliin jääminen harmittaa aiemmin Suomen joukkueen kapteeninakin toiminutta Mäkelää.

– Suomalaisessa yleisurheilussa on ollut koko kesän niin hyvä pöhinä päällä, että tänä vuonna Ruotsi kyllä kaatuu, Mäkelä lupaa.

Juttua päivitetty kello 14.15: Lisätty Mäkelän kommentteja.

Lue myös:

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu järjestetään – tiukat turvajärjestelyt käytössä

SUL:n uusi pomo Jarkko Finni nosti esiin valmentajien kummallisen tilanteen – Neziri, Korte ja Mäkelä samoilla linjoilla: “Paljon korjattavaa”

Kristiina Mäkelä tunteikkaana loikkamestaruuden jälkeen – polvikipu tuli itkuna ulos: "Olen niin väsynyt"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat