Veikkausliigassa vilkas siirtopäivä: KuPS, TPS ja SJK vahvistuivat

KuPS, TPS ja SJK tiedottivat tuoreista hankinnoistaan torstaina.

Jonatan Johansson on luotsannut TPS:n nousuun. Kuva: TPS/Tiina Pirilä

Miesten jalkapalloliigaan siirtyi torstaina kolme laitapuolustajaa kolmeen eri liigajoukkueeseen. SJK hankki torstaina 24-vuotiaan Murilo Henrique de Araujo Santosin, KuPS 27-vuotiaan Viron maajoukkuepelaaja Artur Pikkin ja TPS 25-vuotiaan brassi Jean Carlos de Briton. Triosta jokainen solmi seuransa kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen, joskin Jean on TPS:ssä vain lainalla.

TPS:n hankinta Jean saapuu Turkuun Tukholman suurseura Hammarbysta. Hankintaa avittivat päävalmentaja Jonatan Johanssonin hyvät suhteet ruotsalaisseuraan.

– Etsimme sellaista pelaajaa, joka on pelannut tarpeeksi kovalla tasolla. Jean ei sopinut Hammarbyn systeemeihin juuri nyt ja hän oli innokas tulemaan tänne Turkuun heti. Hän on selkeä vahvistus meille, Johansson intoili TPS:n tiedotteessa.

Jean on TPS:n mukaan saapunut jo Turkuun ja liittyy joukkueen harjoituksiin 14 vuorokauden omaehtoisen karanteenin päätyttyä.

Maajoukkuemies KuPS:n väreihin

Hallitseva mestari Kuopion Palloseura hankki Pikkin, joka on edustanut kaksi edellistä kautta Miedz Legnicaa. Viron maajoukkuepelejä vyöllä on 36.

– Vahvuuteni ovat puolustamisessa sekä hyökkäyksen tukemisessa. Olen nopea ja hyvä keskittämään, Pikk pohti vahvuuksiaan KuPSin verkkosivuilla.

Seinäjoen Jalkapallokerhoa vahvistava Murilo pyrkii auttamaan SJK:ta katkaisemaan kymmenen ottelun voitottoman putken. Hänellä on Portugalin ja Brasilian kansalaisuudet.

– Hän on todella hyökkäysorientoitunut, vahva ja nauttii 1v1-tilanteista. Karanteenin vuoksi hän ei ollut vielä pitkään mukana joukkueharjoituksissa, mutta toivon, että hän pystyy sopeutumaan nopeasti, SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara toivoi seuran tiedotteessa.

KuPS on miesten jalkapalloliigassa kolmantena, TPS yhdeksäntenä ja SJK kymmenentenä.

Lue myös: