ESPN: NHL-otteluita ei pelata tänä yönä

NHL:n ohjelmassa olisi ollut kaksi pudotuspeliotteluottelua

Pelaajat viettivät hiljaisen hetken jäällä ennen keskiviikon pudotuspelien alkua. Kuva: Getty Images

Urheilukanava ESPN:n mukaan jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeliotteluita ei pelata tänä yönä. Ohjelmassa olisivat olleet ottelut New York Islanders - Philadelphia ja Vancouver - Vegas. NHL ei ole virallisesti tiedottanut asiasta.

Urheilusarjojen pysähtyminen Yhdysvalloissa alkoi siitä, kun koripalloliiga NBA:n Milwaukee Bucks päätti boikotoida pudotuspeliotteluaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa viimeisimmän Yhdysvalloissa julki tulleen poliisiväkivallan vuoksi.

Bucksin pelaajien boikotti protestoi Wisconsinin Kenoshassa sunnuntaina tapahtunutta tapausta, jossa poliisi ampui mustaa miestä seitsemän kertaa. Ampumisen uhri Jacob Blake on sairaalahoidossa, ja hän on ampumisen vuoksi halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Milwaukee sijaitsee juuri Wisconsinissa.

Tämän jälkeen NBA ilmoitti, että kaikki päivän pelit siirretään. Pelit pysähtyivät myös naisten koripallosarja WNBA:ssa, jalkapallon MLS-sarjassa ja baseballin MLB:ssä. Myös tenniksen Masters-turnauksen ottelut keskeytyivät New Yorkissa.

NBA:ssa ja WNBA:ssa ei pelata myöskään tänä yönä, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että liigat voisivat jatkua perjantaina tai lauantaina.

NHL:ssä pelit pelattiin viime yönä, josta liiga sai kritiikkiä osakseen. Nyt ESPN:n mukaan on siis päädytty siihen, että torstain pelit siirretään.

Kesäkuussa perustettu NHL:n monimuotoisuusliitto Hockey Diversity Alliance jätti aiemmin torstaina virallisen pyyntönsä pelien perumisesta. Järjestön perustajajäsen San Josen Evander Kane kertoi asiasta Twitter-tilillään. Pyynnön on allekirjoittanut yhdeksän NHL-pelaajaa.

– Me HDA:ssa olemme virallisesti vaatineet NHL:ää perumaan kaikki tämän päivän pudotuspeliottelut. Olemme vahvasti sitä mieltä, että se antaisi selkeän viestin, että ihmisoikeudet ovat urheilua tärkeämpää, Kane kirjoitti Twitterissä.

Lue myös: