1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Dramatiikkaa eurokentillä – Ilves hävisi uskomattoman rankkarikisan, Interille epäonnekas oma maali jatkoajalla

Kaikki suomalaisjoukkueet hävisivät ottelunsa Eurooppa-liigan karsinnoissa torstaina.

Lauri Ala-Myllymäki onnistui kahdesti rankkarikisassa, mutta se ei riittänyt Ilvekselle. Kuva: AOP

FC Inter ja Tampereen Ilves hävisivät ottelunsa jalkapallon Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksella jännittävien vaiheiden jälkeen. Ottelut pelattiin yksiosaisina.

Ilves meni Dublinissa Shamrock Roversin vieraana johtoon 10. minuutilla Lauri Ala-Myllymäen rankgaistuspotkulla. Vain muutamaa minuutia myöhemmin Shamrockin Graham Burke tasoitti.

Joona Veteli vei Ilveksen uudestaan johtoon toisella puoliajalla, mutta Roberto Lopes toi irlantilaiset jälleen tasoihin.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, mutta rangaisutspotkukilpailusta muodostui todellinen trilleri. Molemmat epäonnistuivat kerran heti alussa, mutta sen jälkeen rankkareita lauottiin sisään urakalla. Mentiin jo toista kierrosta, kun Ilveksen Eemeli Raittinen epäonnistui ja Shamrockin Joey O'Brien laukoi ratkaisevan maalin. Rangaistuspotkukisa merkittiin Shamrockille 12–11.

Interin ja unkarilaisen Honvedin ottelussa Budapestissa varsinaisen peliajan loppuhetket olivat dramaattiset. Molemmilla joukkueille oli ottelun aikana maalipaikkoja, mutta osumat jäivät aivan viime hetkille.

Ensin Honvedin Boubacar Traore vei kotijoukkueen johtoon, kun varsinainen peliaika oli juuri täyttymässä. Inter iski kuitenkin vielä takaisin, kun vaihtomies Liliu tasoitti lisäajalla.

Jartkoajalla nähtiin lisää dramatiikkaa. Traore oli pääsemässä maalintekopaikkaan. Interin Juuso Hämäläinen yritti ottaa häneltä pallon pois, mutta potkaisi sen omaan maaliin. Honved voitti ottelun jatkoajan jälkeen 2-1.

Lue myös:

Honka taisteli loppuun asti jatkopaikasta Tanskassa – lopussa lukemat repesivät rumiksi