1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Ilveksen europeli ratkesi Irlannissa vasta 27 rangaistuspotkun jälkeen: synkkä kotimatka alkoi suoraan stadionilta – "Huonosti nukutut yöunet on takana"

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen katkeran tappion kärsineen joukkueensa esitykseen Eurooppa-liigassa.

Shamrock Roversin maalivahti Alan Mannus torjui Eemeli Raittisen toisen yrityksen. Kuva: Getty Images

Jalkapallo-ottelua voi tuskin karvaammin hävitä. Tampereen Ilves pelasi torstai-iltana Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelun Dublinissa Shamrock Roversia vastaan ja hävisi rangaistuspotkuilla uskomattomin luvuin 11–12.

Ensimmäisellä kahdella kierroksella molemmat joukkueet epäonnistuivat yhdestätoista metristä kerran, mutta sen jälkeen maaleja tehtailtiin peräkkäin peräti 21. Myös molempien joukkueiden maalivahdit ampuivat pallon verkkoon.

Epäonnen soturi oli lopulta toisella yrityksellään Ilveksen Eemeli Raittinen, jonka laukauksen Rovers-vahti Alan Mannus torjui vasemmasta nurkasta. Joey O'Brien niittasi pallon seuraavana laukojana oikeaan nurkkaan ja irlantilaiset pääsivät juhlimaan jatkopaikkaa.

Pettynyt päävalmentaja Jarkko Wiss vastaa puhelimeen bussista matkalla Pirkkalan lentoasemalta Tampereelle.

– Matsin jälkeen lähdimme melko suoraan koneeseen. Aika huonosti nukutut yöunet on takana monella pelaajalla ja itsellänikin. Vähän ahdasta ja harmittaa, mutta onneksi ainakin matka meni hyvin, Wiss sanoo.

Absurdit loppulukemat loistivat tulostaululla Dublinissa. Kuva: Getty Images

Ilves lähti otteluun altavastaajana, mutta pelasi ennakkoluulottomasti ja pääsi kaksi kertaa johtoon. Lauri Ala-Myllymäki osui pilkulta jo kymmenen minuutin kohdalla. Joona Veteli palautti johtoaseman 62. minuutilla ennen Roberto Lopesin tasoitusta.

Jatkoajan Ilves pääsi pelaamaan Liam Scalesin punaisen kortin jälkeen miesylivoimalla, mutta ratkaisu venyi rangaistuspotkuille, joita ammuttiin koko ottelussa yhteensä hurjat 27.

– Olimme rohkeita ja pelasimme hyvän ottelun. Vastustaja oli hyvää tasoa. Välillä jouduimme puolustamaan pidempiä aikoja syvällä ja sitten taas välillä meillä oli selkeä yliote. Hyvin paljon kontakteja ja intohimoa. Se oli viihdyttävä futismatsi, Wiss toteaa.

Wiss kertoo olleensa pelaajaurallaan mukana vastaavanlaisessa ikuisuudelta tuntuneessa rangaistuspotkukilpailussa Englannissa. Wissin edustama Stockport hävisi Nottinghamille Englannin liigacupissa pilkkukisan maalein 7–8 syksyllä 2001.

– Silloinkin maalivahdit vetivät, mutta meidän maalivahtimme epäonnistui ja hävisimme. Olihan tämä (eilinen rp-kisa) pitkä, Wiss kertoo.

Suomalaisseuroista myös Honka ja Inter putosivat torstaina Eurooppa-liigasta. Honka hävisi tanskalaiselle AGF:lle 2–5, Inter puolestaan taipui jatkoajalla unkarilaiselle Honvedille 1–2.

KuPS jatkaa ainoana suomalaisseurana Eurooppa-liigassa toisella karsintakierroksella.

Lue myös:

Dramatiikkaa eurokentillä – Ilves hävisi uskomattoman rankkarikisan, Interille epäonnekas oma maali jatkoajalla

Honka taisteli loppuun asti jatkopaikasta Tanskassa – lopussa lukemat repesivät rumiksi