Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä
  • Urheiluruutu

Aino-Kaisa Mantere täräytti Seinäjoelle jättiyllätyksen – runkosarjan kakkonen Porin Pesäkarhut heti selkä seinää vasten: "Altavastaajana on aika mukava mennä"

Porin Pesäkarhut oli hävinnyt runkosarjassa vain kahdesti ja voittanut Seinäjoen Maila-Jussit joukkueiden molemmissa kohtaamisissa. Pudotuspelien avausottelussa osat kuitenkin vaihtuivat.

pesäpallo
Aino-Kaisa Mantere 28082020
Seinäjoen Aino-Kaisa Mantere pääsi tuulettamaan voiton varmistaneen kunnarinsa jälkeen myös tuplajuoksua. Elmeri Elo / AOP

Seinäjoen Maila-Jussit järjesti naisten Superpesiksessä jättiyllätyksen, kun se kaatoi Porin Pesäkarhut vieraskentällä puolivälierissä.

SMJ päihitti runkosarjan kakkosen 1–0 (1–1, 5–1) -voitolla ja tarrasi tiukasti kiinni välieräpaikkaan. Puolivälieräsarjat ratkeavat paras kolmesta -systeemillä, joten ottelusarja on katkolla jo sunnuntaina Seinäjoella.

Pori oli hävinnyt runkosarjassa vain kahdesti.

Ottelusarjan ensimmäinen kamppailu oli äärimmäisen tasainen aina toisen jakson viimeiseen vuoropariin asti, jolloin Seinäjoen sisävuorolla lautasen viereen asteli lyöjäjokeri Aino-Kaisa Mantere.

Mantereen kaksi ensimmäistä lyöntiä olivat puhdittomia, mutta sitten jysähti: pallo kolmospesän kohdalta läpi, Silja Syrjälä ja Anni Laakso kotipesään ja Mantere itse kunnarilla kolmoselle.

Tähän iskuun Pori ei pystynyt omalla tasoittavallaan enää vastaamaan.

– Kyllähän tämä maistuu. Altavastaajana on aika mukava mennä. Me olemme täällä vain nauttimassa, Mantere sanoi.

Kolmosluukusta tullut läpilyönti ei ollut sattumaa, sillä paikka oli tarkoin katsottu jo ennen ottelua. Kahden palon 1–1-tilanteessa joku olisi tosin saattanut tyytyä riskittömämpääkin ratkaisuun.

– Ajattelin, että se on kaikki tai ei mitään. Turhaa lähteä yhtä juoksua hakemaan, Mantere kertoi.

Sami Österlund 28082020
Porin Pesäkarhut ja pelinjohtaja Sami Österlund joutuvat miettimään uusia kuvioita sunnuntaiksi, sillä kauden päättyminen on vain yhden ottelun päässä.Elmeri Elo / AOP

"Olemme edelleen altavastaajia"

Mantere suhtautui ottelun jälkeen tärkeään onnistumiseensa nöyrästi.

– Emmeköhän me “Puskan” kanssa tee kaikkemme sen eteen, että oma joukkue voittaa. Omat tilastot eivät kiinnosta pätkääkään. Lopputulos edellä menemme varmasti molemmat, hän viittasi Porin molemmat juoksut lyöneeseen jokeriin Susanna Puistoon.

Vaikka runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Seinäjoen voitto on eittämättä yllätys – sijoitusten lisäksi Pori voitti myös joukkueiden kaksi runkosarjakohtaamista – ei ainakaan Maila-Jussien joukkueessa puhuta mistään sensaatiosta.

– Pori on aika kova joukkue, mutta kun aloimme maanantain valintatilaisuuden jälkeen katsomaan Poria, sieltä löytyi iskun paikat. Totesimme, ettei tämä ole mahdoton. Kova, muttei mahdoton, Mantere totesi.

Mahdollisesti ratkaisevaan kotiotteluun sunnuntaina Mantere sanoo joukkueen lähtevän yhtä rennosti kuin Porissakin. Kaikki paineet ovat vastustajalla.

Ennakoasetelmat eivät kuitenkaan ole hänen mukaansa muuttuneet.

– Onhan se edelleen fakta, että olemme edelleen altavastaajia. Emme käyttäneet varmasti kaikkia temppujamme mitä meillä oli Poria vastaan, mutta kyllä Pori alisuoritti siihen nähden mitä he voisivat pelata. En näe, että menemme yhtään tuuletellen sunnuntaina.

Henna Juka, Kaisa-Maija Rosvall ja Susanna Puisto 28082020
Susanna Puisto (oik.) löi Porin molemmat juoksut perjantaina, mutta voittoon asti se ei riittänyt.Elmeri Elo / AOP

Jyväskylä odotetun vahva Raumaa vastaan

Pudotuspelien avauskierroksen muissa otteluissa runkosarjan voittanut Jyväskylän Kirittäret oli odotetun vahva Rauman Feraa vastaan. Kamppailu päättyi Jyväskylän voittoon jaksoin 2–0 (4–2, 9–0).

Joukkueet väänsivät ensimmäisen jakson voitosta viimesiin vuoropareihin asti, mutta toinen jakso ja samalla koko ottelu ratkesi Jyväskylän tykitykseen toisen jakson alussa.

Siri Eskola löi ensiksi kaksi yksittäistä juoksua omalla lyöntivuorollaan ja heti perään Laura Toikkanen paukutti kunnarin ja kaksi tavallista. Oivasti Jyvskylältä esiintyi myös Emma Körkkö, joka merkkautti kuusi kärkilyöntiä kuudesta yrityksestä.

Tampereella ennakkosuosikki Manse PP piti niin ikään pintansa Kempeleen Kiriä vastaan. Kolmostilanteiden valossa ottelu oli tasainen, sillä Manse vei ne nimiinsä vain 15–14.

Kotiutuksissa tamperelaiset olivat kuitenkin hivenen tehokkaampia ja voittivat lopulta 2–0 (2–0, 4–2).

Lapualla kotijoukkue Virkiä voitti Hyvinkään Tahkon 2–0 (4–3, 10–1). Virkiän toisen jakson rynnistyksessä lyödyt ja juoksut jakautuivat tasaisesti koko joukkueelle.

Koko ottelussa eniten juoksuja löi Lapuan jokeri Janette Lepistö (4) ja toi Emmi Laine (3).

Lue myös:

Naisten Superpesiksen puolivälieräparit selvillä – Kirittäret lähtee jahtaamaan kolmatta peräkkäistä SM-kultaa: "En usko, että sille on esteitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat