Rallicrossin MM-sarjassa Kouvolassa jättipaukku – suomalaisdebytantti kaasutti Tykkimäellä heti kakkoseksi, Niclas Grönholm jätettiin ulos palkintopallilta

Rallicrossin MM-sarja palasi lauantaina Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen.

Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Kouvolassa 29.8.
Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Kouvolassa 29.8.
Tekijät

Rallicrossin MM-sarja palasi Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen, ja jos Kouvolassa olisi ollut paikalla kotiyleisöä, olisi se saanut tuulettaa yllättävää palkintopallipaikkaa.

Voit katsoa finaalin parhaat palat klikkaamalla jutun pääkuvaa.

MM-sarjan debyyttinsä vuokra-autolla ajanut Juha Rytkönen kaahasi suoraan palkintopallille ja lauantain finaalin kakkoseksi. Hallitseva Suomen mestari jäi kisan voittaneesta Ruotsin Johan Kristoferssonista hieman yli kolme sekuntia.

Ennakkoon suomalaisittain suurimmat menestyspaineet oli kasattu Niclas Grönholmin harteille, mutta hänet jätettiin niukasti neljänneksi. Timmy Hansen oli edellä reilun kahden sekunnin kymmenyksen turvin.

Juha Rytkönen myönsi olevansa kilpailun jälkeen yhtä hymyä, vaikka hymy piiloutuikin kasvomaskin taakse. Hän antoi hyvästä tuloksestaan tunnustusta tiimilleen.

– Minulla on uskomaton tiimi. Kaikki tietävät koko ajan, mitä tekevät ja antavat ohjeita. On helppoa ajaa, Rytkönen sanoi Yle Urheilulle.

Rytkösen tavoitteet ensimmäiseen kisaviikonloppuun olivat maltilliset, joten toinen sija finaalissa oli iso yllätys suomalaiskuskilta.

– Ainut tavoita oli, että voisin ajaa puhtaan ja ehjän viikonlopun ilman kolareita. Nyt ollaan tässä, Rytkönen hymähti.

Grönholm harmitteli rengasrikkoa

Grönholm puolestaan joutui lähtemään finaaliin takarivistä semifinaalissa tapahtuneen kolarin takia. Hän totesikin, ettei finaalissa ollut mahdollisuuksia, sillä Kouvolassa on vaikea ohittaa.

– Eipä tuossa ole oikein mitään tehtävissä, kun lähtee takaa. Tämmöistä tällä kertaa, Grönholm harmitteli ja jatkoi:

– On sanomattakin selvää, että ilman rengasrikkoa olisimme lähteneet helpommista asetelmista ensimmäisestä rivistä. Se oli ratkaiseva asia.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Kouvolan toisella osakilpailulla sunnuntaina, joten Grönholm pääsee heti yrittämään parempaa tulosta.

– Se on positiivista, että huomenna on uusi kisa. Toivotaan, että lähtee heti aamusta rullaamaan ja pystyisimme vähän parempaan tulokseen.

Juttua muokattu 29.8.2020 kello 17.23: täydennetty suomalaiskuskien kommenteilla.

Lue myös: