Rallicrossin MM-osakilpailuun Kouvolassa ei ole asiaa ilman negatiivista testiä: "Turvajärjestelyt ovat erittäin massiiviset"

Rallicrossin MM-kiertuetta koskevat samat terveysprotokollat kuin formula ykkösiä ja rallin MM-sarjaakin.

Juha Rytkönen yllätti monet ja tykitti lauantaina kakkoseksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Kouvolassa. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Rallicrossin MM-sarja palasi kuuden vuoden tauon jälkeen pikahälytyksellä Suomeen ja Kouvolaan. Kisajärjestäjillä jäi aikaa puitteiden tekemiseen vain reilut kaksi kuukautta, kun yleensä MM-osakilpailua järjestetään kuukausitolkulla.

– Huima projekti tämä oli, mihin lähdettiin. Meillä oli moninkertaisesti vähemmän aikaa kuin muilla (kisajärjestäjillä). Iso kiitos menee kaikille niille, jotka ovat olleet tätä järjestämässä. On ollut ammattitaitoa, sitoutumista ja laitettu kroppaa likoon, tapahtumajohtaja Sami Puumalainen sanoi lauantaina ilman yleisöä ajetun avauskisan jälkeen.

Avauskisassa nähtiin positiivinen suomalaisyllätys, kun MM-sarjassa debytoinut Juha Rytkönen kiri kakkoseksi. MM-sarja jatkuu Kouvolan toisella osakilpailulla sunnuntaina.

Oman haasteensa kisaviikonlopun järjestämiselle tuottaa luonnollisesti koronaviruspandemia. Kansainvälisen autoliiton FIAn alaisena sarjana rallicrossin MM-kiertuetta koskevat samat terveysprotokollat kuin formula ykkösiä ja rallin MM-sarjaakin. Kisa-alueelle ei pääse ilman negatiivista koronavirustestiä.

– Turvajärjestelyt ovat erittäin massiiviset, niihin on laitettu valtavasti aikaa ja paukkuja. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat olleet tämän tapahtuman teemat.

– Mutta tänään kun vihreä valo syttyi, kaikki oli valmista. Suomalaista autourheiluosaamista on jälleen suitsutettu. FIA ja (MM-sarjan promoottori) IMG ovat olleet jopa hieman yllättyneitä, miten korkeatasoisen tapahtuman olemme saaneet aikaan näin nopeassa ajassa.

Kouvolan MM-asemaa puoltaa kuljettajien positiivinen suhtautuminen rataan. Puumalainen ei kuitenkaan vielä osaa sanoa, kaasutellaanko Tykkimäen moottoriradalla myös ensi vuonna MM-merkeissä.

– Kun toinen kisa viedään vielä onnistuneesti läpi, olemme jättäneet käyntikortin maailmalle siitä, mitä on suomalainen autourheiluosaaminen, Puumalainen väläytti.

Lue myös: