Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

NBA-pelaajat palasivat parketille – Milwaukee seisoo boikottipäätöksensä takana: "Emme pyytele anteeksi"

Milwaukee ja LA Lakers varmistivat jatkopaikkansa NBA-pudotuspeleissä.

koripallo
Wesley Matthews kuvassa
Wesley Matthews kommentoi Milwaukeen päätöstä aloittaa NBA-pudotuspelien boikotointi.Getty Images

NBA-koripalloliigan pelaajat palasivat lauantaina parketille, kun poliisiväkivallan ja rasismin vastainen boikotti päättyi. Urheilusarjojen pysähtyminen Yhdysvalloissa alkoi, kun Milwaukee Bucks ei halunnut pelata julkisuuteen nousseen väkivallan vuoksi.

Pian samaan boikottirintamaan liittyivät muutkin pohjoisamerikkalaiset ammattilaissarjat. Bucksin Wesley Matthews on yhä sitä mieltä, että boikotointi kannatti.

– Tuntuu, että teimme sen, minkä mikä tahansa joukkue olisi tehnnyt tässä tilanteessa. Emme myöskään pyytele anteeksi sitä, mikä tuntui meistä oikealta,Matthews sanoi urheilukanava ESPN:lle.

Matthews tosin totesi, että joukkue olisi voinut viestiä asiasta paremmin. Toisaalta joskus tällaisen hetken koittaessa sellaiseen ei ole Matthewsin mukaan aikaa.

– Näimme mahdollisuuden näyttää, että olemme ihmisiä ja halusimme osoittaa, että voimme vaikuttaa, vaikka olemme kuplassa eristyksessä ulkomaailmasta. Tämä on edelleen ongelma.

"Kaikkien täytyy toimia"

Protestoinnin tavoitteena oli nostaa esiin tummaihoiseen Jacob Blakeen kohdistunut ampumistapaus ja lisätä äänestäjien tietoutta ja tasa-arvoa.

– Olemme kiitollisia, että tämä hetki, tauko ja pelien lykkääminen auttoivat ihmisiä pohtimaan ja huomaamaan, että kaikkien täytyy toimia, Matthews sanoi.

Milwaukee rynnisti 118–104-voittoon Orlandosta ja varmisti jatkopaikkansa otteluvoitoin 4–1. Myös Los Angeles Lakers raivasi tiensä jatkoon lyötyään Portlandin 131–122. Lakers rynnisti jatkoon voitoin 4–1.

Milwaukee kohtaa seuraavalla kierroksella Miami Heatin. LA Lakersin vastustaja on joko Houston Rockets tai Oklahoma City Thunder.

Houston juhli 114–80-voittoa Oklahomasta ja on johdossa voitoin 3–2.

Lue myös:

Urheilusarjat edelleen pysähdyksissä Yhdysvalloissa, NHL liittyi boikottirintamaan – kritiikkiä saanut taalaliiga pysähtyy kahdeksi päiväksi

Donald Trump tuomitsee NBA-pelaajien poliittiset protestit – "Tuhoaa koripallon"

NBA-pelaajat palaavat koripalloparketille boikottipäivien jälkeen – "En ole nähnyt mitään vastaavaa"

NHL:n paluuottelussa nähtiin ruma taklaus ja kannanottoja rasismia vastaan: "Kyse on ihmisoikeuksista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat