Annimari Korte ei osallistu Suomi-Ruotsi-maaotteluun takareiden revähdyksen vuoksi

Korte aikoo näillä näkymin kilpailla silti Timanttiliigassa syyskuussa.

Yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelu
aiturinaiset
Korte johdatti Suomen viime vuonna maaottelun kolmoisvoittoon 100 metrin aidoissa. Kuva ei ole kyseisestä tapahtumasta. Tomi Hänninen

Annimari Korte ei aio osallistua Suomi-Ruotsi-maaotteluun. Korte tiedotti asiasta muun muassa Instagramissa ja Twitterissä. Kortteen mukaan syynä on oikeasta takareidestä löytynyt revähdys, joka estää kisaamisen. Läpi kesän Suomen ykkösaitajuoksijaa on kiusannut myös vasen takareisi.

– Vihdoin koko kesän haitannut vasen takareisi on loistava, mutta krampanneessa oikeassa takareidessä näkyy kuitenkin uusimmassa kuvassa pieni revähdys. Vaikka sillä pystyi viikko sitten pomppia aidat 13 sekuntiin, olisi liian iso riski kisata, Korte kirjoitti Instagram-julkaisussaan.

Viime vuonna Suomen naisaitajuoksijat ottivat ottelusta kolmoisvoiton 100 metrin aidoista. Korte voitti kisan, Nooralotta Neziri juoksi toiseksi ja Reetta Hurske kolmanneksi. Korte uskoo, että kolmoisvoitto on hänen poisjäännistään huolimatta tänäkin vuonna mahdollinen.

– Maaottelun voitto viime vuonna oli yksi hienoimpia hetkiä ja harmittaa, että ne hetket jää tänä vuonna kokematta, mutta meillä on niin kovia aitureita ettei kolmoisvoitto ole onneksi mikään ongelma.

Kortteen on tarkoitus kisata loppukaudesta Timanttiliigassa. Korte on saanut kutsun Rooman (17.9.) ja Dohan (25.9.) osakilpailuihin.

– Olen tänä vuonna ainoa suomalainen pika/aitajuoksija joka on kutsuttu Timanttiliigaan, niin toivotaan, että siellä ollaan sitten edustamassa Suomea, Korte päättää.

Lue myös:

Ruotsi-otteluun liittyvä epävarmuus sekoitti kärkiurheilijoiden suunnitelmia – Raitasella jää kovatasoinen startti Belgiassa väliin

Punaisista maista saapuvat urheilijat joutuvat Suomessa joko "kuplaan" tai karanteeniin – valvonta on löysää ja tulkinta väljää

Ruotsissa aiotaan höllentää katsomorajoituksia – valtionepidemiologi Tegnell päästäisi 500 henkilöä samaan paikkaan

Ruotsi-ottelu ilahduttaa, mutta myös ihmetyttää osaa kansasta – näin Urheiluliiton pomo vastaa ihmisten huoliin: “Pitää uskaltaa jotain järjestää”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat