Vaikeuksista kärsinyt Niclas Grönholm sai helpottavan voiton rallicrossin MM-sarjassa – suhtautui tuuppimiseen tyynesti: "Tuo on se tyyli"

Suomalaiskuski Niclas Grönholm ajoi ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja piti paikkansa loppuun asti.

Niclas Grönholm ajoi kotiradallaan voittoon. Kuva: Getty Images

Niclas Grönholm otti rallicrossin MM-sarjassa uransa kolmannen voiton Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla.

Grönholm nousi jo ensimmäisellä kierroksella piikkipaikalle ruotsalaiskuski Johan Kristofferssonin ajovirheen vuoksi, ja piti paikkansa maaliin saakka.

Kilpailun loppuhetkille asti riitti jännitettävää, sillä Grönholm kävi lisälenkillä vasta viimeisellä kierroksella. Kristoffersson ajoi kuitenkin toiseksi viimeisessä mutkassa hieman leveäksi, joten Grönholm pääsi nautiskelemaan kauden ensimmäistä kertaa osakilpailuvoittoa.

– Kun pääsin piikkiin, niin tällaisessa kelissä ajetaan sisälinjaa. Eihän sieltä tule kukaan ulkoa ohi. Jokeri-kierros oli ainut tilanne, ja se meni aika tiukille, mutta hyvä näin. Oli kiva voittaa, Grönholm kommentoi Yle Urheilulle.

Ruotsin Mattias Ekström oli kilpailun toinen ja Timur Timerzjanov kolmas. Ennakkosuosikki Kristoffersson tipahti ajovirheensä vuoksi neljänneksi. Lauantaina toiseksi ajanut Juha Rytkönen putosi finaalista aikasakon takia.

Helpottava voitto

Grönholm sai kilpailussa Ekströmiltä ja Kristofferssonilta paljon painetta neulansilmässä, mutta suomalaiskuski suhtautui kuskien tuuppimiseen tyynesti.

– Tuli koko ajan tönäisyjä, mutta ei siihen voi mielestäni yhtään kovempaa mennä. Jos haluaa pitää tiukan linjan, tuo on se tyyli, Grönholm totesi ajotavastaan.

Voitto ja onnistuminen sunnuntain osakilpailussa oli Grönholmille helpotus, sillä lauantaipäivä oli suomalaiselle vaikea. Grönholm kärsi rengasrikosta ja joutui lähtemään finaaliin takarivistä.

– Kun saimme tänään yhden erävoiton ja sen jälkeen hyvän tuloksen kolmannesta alkuerästä, lumipallo lähti vyörymään toiseen suuntaan kuin normaalisti. Kun aiemmin on tullut alkuun muutama epäonnistuminen, niin se on vain jatkunut. Nyt oli onnea ja malttia, Grönholm sanoi.

Juttua muokattu 30.8.2020 kello 17.40: Kristoffersson oli kilpailun neljäs, ei viides, kuten jutussa aiemmin virheellisesti mainittiin.

Lue myös: