Ylivoimainen Lewis Hamilton on tekemässä historiallista temppua – asiantuntija nostaa esille tallin vahvan ominaisuuden, joka puuttuu nyt täysin taapertavalta Ferrarilta

Asiantuntija Jukka Mildh hehkuttaa Mercedeksen vahvaa organisaatiota.

Lewis Hamilton on tällä hetkellä asvaltin päällä pysäyttämätön. Kuva: Francois Lenoir/Pool via Getty Images

Vain kaksi voittoa. Sen jälkeen Mercedeksen Lewis Hamilton nousisi tasoihin Michael Schumacherin kanssa F1-osakilpailujen voittojen määrässä. Hamilton nosti voittojensa määrän 89:ään sunnuntaina Belgiassa Span legendaarisella radalla. Schumacherilla voittoja on 91.

35-vuotiaalla Hamiltonilla on mainiot saumat kurvailla ennätykseen tällä kaudella, etenkin kun kisoja koronaviruksen muokkaamalle kaudelle lisättiin kesken kauden.

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildhin mukaan MM-sarjaa selvästi johtavan Hamiltonin meno on tällä hetkellä vakuuttavaa.

– Täytyy tapahtua erikoisia asioita, että Hamilton syrjäytetään tällä kaudella. Hamiltonin voi kaataa vain tallin tekniset asiat tai Red Bullin kova nousu, mutta se näyttää nyt mahdottomalta. On täysin päivän selvää, että Hamilton on päättänyt tehdä itsestään parhaan ja kaikkien aikojen muistettavimman F1-kuljettajan. Hän on tekemässä itsestään suurmiestä, Mildh sanoo.

"Vettel on ihan loppu"

Hamiltonista paistaa itsevarmuus. Hamilton kertoi sunnuntaina kisan jälkeen olevansa elämänsä iskussa. Suvereenisti voittoon ajanut Hamilton kukisti tallikaverinsa Valtteri Bottaksen reilulla kahdeksalla sekunnilla.

Hamilton nosti sunnuntaina esille myös tallin kovan työmoraalin ja mentaliteetin: voittoja ei juhlita tallissa liikaa kesken kauden.

– He eivät halua tuudittautua tähän. Heidän toimintakulttuurinsa on nöyrä ja kurinalainen. Mercedes haluaa edelleen kehittyä ja tehdä asiat, niin kuin ne on sovittu, Mildh sanoo.

Asiantuntija jakaa ruusuja myös Mercedes-tallin johdolle.

Toto Wolff on taitava ihmisjohtaja. Jotenkin he ovat päässeet ylivoimaiseen asemaan. Se on todella vahva organisaatio.

Mercedes johtaa tallien MM-sarjaa ylivoimaisesti. Mercedeksellä on kasassa 264 pistettä, toisena olevalla Red Bullilla pisteitä on kertynyt tähän mennessä 158.

Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin kausi on mennyt pahasti penkin alle. Ferrari on tallien MM-sarjassa viidentenä 61 pisteellä. Kuva: Getty Images

Mildhin mukaan lähes päinvastoin toimitaan tällä hetkellä Ferrarilla. Ferrari-kuskit Sebastian Vettel ja Charles Leclerc ovat esiintyneet tällä kaudella todella alavireisesti. Sunnuntaina kaksikko taapersi pahasti: Vettel oli 13:s ja Leclerc 15:s.

– Ferrarilla selvästi liian moni kokki yrittää tulla soppaan mukaan. Vettel on ihan loppu ja odottaa pääsyä pois. Kyllä sen näkee, että konsepti on epäonnistunut ja harmonia puuttuu tallista. Tallipäälikkö Mattia Binottolla on suuri paine niskassaan. Se on hankalin paikka, mikä formula ykkösissä voi olla, Mildh kertoo.

Lue myös: