1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. moottoripyöräily

Loukkaantumisesta toipunut Niki Tuuli ajoi kaksi palkintokorokesijoitusta: "Kisan lopussa kädestä rupeaa voimat loppumaan"

Suomalaiskuljettajalle kilpailuviikonloppu oli ensimmäinen kuukauteen.

Käsivammasta kärsinyt Niki Tuuli palasi kilparadoille menestyksekkäästi. Jerezin kisaviikonlopusta plakkariin jäi kakkos- ja kolmossija. Arkistokuva. Kuva: AOP

Suomen Niki Tuuli palasi vahvana toipumislomaltaan ja napsi kaksi palkintokorokesijoitusta ratamoottoripyöräilyn EM-sarjan Moto2-luokassa. Tuuli ajoi lauantaina Espanjan Jerezissä kolmanneksi ja paransi yhden sijan sunnuntaina.

Viikonlopun päättäneessä kilpailussa Tuuli ajoi Yari Montellan ja Alessandro Zacconen perässä kunnes Zaccone teki ajovirheen. Tuuli nousi toiseksi ja piti sijan maaliin asti. Voittaja Montella oli kuusi sekuntia suomalaista sukkelampi.

– Paljon parempaa ajamista kuin eilen, ainut ongelma kun kisan alkupuolella ei pysty puristamaan kovia kierroksia. Tasaisia kierroksia, vaikka kisan lopussa kädestä rupeaa voimat loppumaan. Hyvät pisteet, hyvä viikonloppu, Tuuli kertoi tiedotteessa.

Suomalaiskuljettajalle kilpailuviikonloppu oli ensimmäinen kuukauteen. Käsivamma vaivasi pahemmin vielä keskiviikon harjoituksissa, mutta ajovire parani sopivasti viikonlopun kilpailuihin.

Lue myös:

Ranteensa murtanut ratamoottoripyöräilijä Tuuli kävi leikkauksessa

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli kaatui ja mursi ranteensa

Niki Tuuli putosi kymmenen parhaan ulkopuolelle MotoE-sarjan avauksessa