Kakkostähdeksi valittu Hintz laukoi Dallasin voitto-osuman, Heiskanen teki seurahistoriaa – Stars voiton päässä jatkopaikasta

Dallas Starsin Miro Heiskanen rikkoi Starsin puolustajien yhden pudotuspelikauden piste-ennätyksen.

NHL
Roope Hintz juhlii maalia.
Roope Hintz juhlii pudotuspelien toista osumaansa. Getty Images

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz onnistui maalinteossa jääkiekon NHL:n pudotuspelikierroksella. Hintz teki yhden maalin ja kirjasi yhden syöttöpisteen, kun Dallas voitti Colorado Avalanchen maalein 5–4. Dallas johtaa pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjaa nyt voitoin 3–1. Jatkopaikka on Dallasilla enää yhden voiton päässä.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Hintz teki ottelun 4–2-voittomaalin kolmannen erän alussa ylivoimalla. Hintz sai kiekon b-pisteiden välissä, mutta ei laukonut heti vaan odotti, että vastustajan pelaaja heittäytyy hänen edessään. Maali oli Hintzille tämän vuoden pudotuspelien toinen. Hänellä on kasassa 13 ottelusta tehot 2+6=8.

Syöttöpisteensä Hintz sai Radek Faksan avauserän 2–0-ylivoimamaalista, jonka hän alusti yhdessä puolustaja Miro Heiskasen kanssa. 21-vuotiaalle Heiskaselle piste oli jo tämän vuoden pudotuspelien 16:s (3+13). Hän rikkoi Starsin puolustajien yhden pudotuspelikauden piste-ennätyksen. Heiskanen on pudotuspelien pistepörssissä kuudentena.

Heiskanen on korjannut jokaisessa Colorado-pudotuspelissä yhden syöttöpisteen.

– Lisää on vielä tulossa. Miro tulee vielä parantamaan. Hän parantaa koko ajan, Dallasin päävalmentaja Rick Bowness kommentoi suomalaispuolustajan ennätystä.

Heiskanen sai kehuja myös tähtihyökkääjä Jamie Benniltä.

– Miro tiesi viime vuoden jälkeen, mitä odottaa NHL:n pudotuspeleiltä. Hän on eliittipelaaja, joka nostaa tasoaan pudotuspeleissä. Hän kykenee ratkaisemaan pelejä, Benn ylisti.

Yhden syöttöpisteen vyöllensä sai sunnuntaina myös Coloradon Mikko Rantanen. Suomalaishyökkääjä johtaa suomalaisten pistepörssiä ja on liigan pistepörssissä kolmantena tehoin 5+11=16.

Islanders ja Vegas voiton päässä jatkopaikasta

Sunnuntain toisessa pudotuspeliottelussa Leo Komarovín edustama New York Islanders voitti Philadelphia Flyersin maalein 3–2 ja siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon. Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Pelin voittomaali nähtiin kolmannessa erässä, kun Brock Nelson teki 3–1-osuman ajassa 51.12.

Myös Vegas Golden Knights siirtyi voiton päähän jatkopaikasta, kun joukkue nujersi Vancouver Canucksin maalein 5–3.

Cancuks johti ottelua kahden erän jälkeen 3–2, mutta Vegas rynnisti päätöserässä voittoon tekemällä kolme maalia ensimmäisten yhdeksän minuutin aikana. Golden Knightsin syömähammas oli tehot 2+1 kirjannut Max Pacioretty.

Golden Knights johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1.

Lue myös:

Lindell ja Dallas yrittävät rymistellä Coloradon tähdet pimentoon: "Kun asiat eivät suju, hän antaa palaa"

Dallasin Lindell otti kantaa NHL:n protestiin: "Ihan oikea ratkaisu"

Harvinaista herkkua! Leo Komarov iski voittomaalin NY Islandersille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat