1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. F-liiga (miehet)

Maailmanmestarivahti Eero Kosonen Steelersiin – "Onhan tämä iso juttu"

Maalivahti Eero Kosonen vaihtaa Seinäjoen SPV:n värit Hämeenlinnan Steelersiin.

Eero Kosonen torjuu alkavalla kaudella Hämeenlinnan Steelersin maalilla. Kuva: AOP / Jaakko Stenroos

Maailman parhaaksi vuonna 2018 arvostettu salibandymaalivahti Eero Kosonen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnan Steelersin liigajoukkueen kanssa, seura kertoo verkkosivuillaan. Kosonen liittyy Steelersin F-liigajoukkueen rinkiin jo kuluvalla viikolla.

Viime kaudet Seinäjoen SPV:tä edustanut Kosonen on Steelersin nuorelle joukkueelle huippukova vahvistus. Hänen kintereillään olivat monet seurat niin Suomesta kuin Ruotsista.

33-vuotias Kosonen on juhlinut urallaan kahdesti salibandyn maailmanmestaruutta. Kosonen saapuu myös Hämeenlinnaan menestys mielessään.

– Itse lähden joka kausi siitä, että tavoitteena ovat playoffit. Totta kai tarkennetaan tavoitteita, kunhan pääsen tästä joukkueen mukaan, mutta en näe mitään syytä, miksi tavoite olisi jotain muuta kuin playoffit, Kosonen linjasi tiedotteessa.

Steelersiä luotsaava Tommi Ojala on tyytyväinen, kun huipputason pelimies tarttui seuran haaviin.

– Onhan tämä iso juttu, ei meillä liikaa maailmanmestareita joukkueessa ole! Kosonen tuo mukanaan rutkasti kokemusta huipputason salibandysta ja voittamisesta, Ojala totesi tyytyväisenä.

Lue myös:

Mysteerilyhenne F-liiga jakaa salibandytähtien mielipiteet - "Ei solju minun suussani"