1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

KuPSille arvottiin kivikova vastus – Eurooppa-liigan karsinnoissa vastaan tulee Slovakian tuplamestari

KuPS pääsee pelaamaan Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelun kotikentällään Kuopiossa.

KuPS ja Bismark Adjei-Boateng (vas.) kärsivät Mestarien liigan karsintaottelussa tylyn 5–0-tappion Moldelle. Seuraavaksi europeleissä vastaan asettuu Slovan Bratislava. Kuva: AOP

Miesten jalkapalloliigan hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura kohtaa Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella Slovan Bratislavan. Ottelu pelataan 17. syyskuuta Kuopiossa. Ottelupari on yksiosainen.

KuPS hävisi Mestarien liigan karsinnoissa norjalaiselle Moldelle 0–5, mutta pääsee jatkamaan pelejään vielä Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Vastustaja ei varsinaisesti helpotu, sillä slovakialaisjoukkue pelasi viime kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Se on voittanut Slovakian liigan kaksi kertaa putkeen ja voitti viime kaudella myös Slovakian cupin.

KuPS on ainoa suomalaisjoukkue, joka jatkaa europelejä. Viime viikolla Eurooppa-liigan karsinnoista putosivat Honka, Inter ja Ilves. Yhdellekään suomalaisjoukkueista ei arvottu edellisellä kierroksella kotiottelua.

Lohkovaiheeseen päästäkseen KuPSin pitäisi vielä voittaa Slovan Bratislavan lisäksi kolmannen karsintakierroksen ottelu ja karsintojen pudotuspelikierroksen ottelu. Kolmannen karsintakierroksen otteluparit arvotaan tiistaina.

Lue myös:

Ilveksen europeli ratkesi Irlannissa vasta 27 rangaistuspotkun jälkeen: synkkä kotimatka alkoi suoraan stadionilta – "Huonosti nukutut yöunet on takana"

Dramatiikkaa eurokentillä – Ilves hävisi uskomattoman rankkarikisan, Interille epäonnekas oma maali jatkoajalla

Honka taisteli loppuun asti jatkopaikasta Tanskassa – lopussa lukemat repesivät rumiksi

KuPS kyykkäsi historiallisessa karsintaottelussa – Petteri Pennanen ymmällään sovittujen perusasioiden sakkaamisesta: "Moni oli hiljaista poikaa"

KuPSin Mestarien liigan urakka päättyi lyhyeen – norjalaisjoukkue iski taululle todella tylyt lukemat