Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Colorado tykitti vartissa viisi maalia ja pisti Dallasin polvilleen viimeisellä mahdollisella hetkellä – Miro Heiskanen loihti tehot 1+1 ja sai hämmästyttävän tilastomerkinnän

Colorado Avalanche punnersi pakkovoiton Dallas Starsista. Mikko Rantanen ja Miro Heiskanen kirjasivat ottelusta tehot 1+1.

NHL
Mikko Rantanen tuulettaa Dallasin maalin edustalla.
Mikko Rantanen iski maalin Dallasin maalin edestä. Getty Images

Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen ja Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen kirjasivat tehot 1+1, kun suomalaistähtien joukkueet kohtasivat jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Avalanche nappasi maanantaina 6–3-pakkovoiton Starista ja kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een.

Avalanche ratkaisi kamppailun avauserässä, kun joukkue teki ensimmäisten 15 minuutin aikana viisi maalia. Ensimmäisen erän maali-ilottelussa onnistuivat Pierre-Edouard Bellemare, Andre Burakovsky, Nathan MacKinnon, Nazem Kadri ja Rantanen. Kaikki osumat syntyivät tasakentällisin.

Colorado ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt historiansa aikana viittä maalia yhdessä erässä pudotuspeleissä.

Rantanen teki Coloradon 5–0-osuman maalin edestä ajassa 14.27 ja oli mukana Burakovskyn 2–0-maalissa. Rantasen osuma oli suomalaishyökkääjälle jo kauden kuudes pudotuspeleistä. Suomalainen on NHL:n pudotuspelien pistepörssissä toisena tehoin 6+12=18. Pörssin kärjessä on seuratoveri MacKinnon (8+15=23).

Katso Rantasen maali tämän linkin kautta (NHL.com). (siirryt toiseen palveluun)

Coloradon kuudennen maalin toisen erän lopussa iski tehot 2+1 rohmunnut Burakovsky.

Dallas teki kaksi maalia toisessa erässä ja yhden kolmannessa. Ensin Joe Pavelski kavensi 1–5:een ja hieman myöhemmin Heiskanen onnistui ylivoimalla. Roope Hintz oli Heiskasen maalin toinen syöttäjä. Osuma oli Heiskaselle pudotuspelien neljäs.

21-vuotias Heiskanen venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi ja nousi jakamaan Dallasin seurahistorian puolustajien pisintä pudotuspelien pisteputkea yhdessä Sergei Zubovin ja Craig Hartsburgin kanssa. NHL:n pistepörssissä neljäntenä oleva Heiskanen on rohmunnut 14 ottelusta tehot 4+14=18.

Syöttöpisteensä Heiskanen kirjasi kolmannessa erässä, kun hän oli Jamie Bennin 3–6-maalin toinen syöttäjä.

Vaikka maanantain ottelussa omissa soi kuusi kertaa, kirjasi Heiskanen ottelusta plusmiinussaldon 0, vaikka oli jäällä yli 25 minuuttia eli lähes joka toisessa vaihdossa.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan torstaina. Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa.

Lue myös:

Bostonin kausi päättyi toisessa jatkoerässä – ruotsalaispuolustaja laukoi Tampa Bayn voitto-osuman ajassa 94.10

Kommentti: Colorado sai NHL:n pudotuspeleissä liian paljon liian helposti – siksi Dallas on viemässä "suomalaistaiston"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat