Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Emil Ruusuvuoren grand slam -debyytistä komea viiden erän voitto – kokenut vastustaja putosi nuoren suomalaisen kyydistä lopussa

Emil Ruusuvuori voitti US Openin avauskierroksella Aljaz Bedenen viidessä erässä.

urheilu
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori pelaa toisen kierroksen ottelunsa torstaina.Getty Images

Tiistaina aamupäivällä New Yorkin aikaa nähtiin pienimuotoista suomalaista tennishistoriaa, kun Emil Ruusuvuori käveli ensimmäisenä suomalaisena viiteen vuoteen Grand Slam -turnauksen aikuisten sarjan kaksinpeliotteluun.

Muutama tunti myöhemmiin ottelu päättyi komeaan suomalaisvoittoon, kun maailmanlistalla sijalla 92 oleva Ruusuvuori voitti sijalla 53 olevan slovenialaisen Aljaz Bedenen 6-3, 3-6, 6-1, 4-6, 6-1. Kyseessä oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen viidenteen erään venynyt ottelu, mutta ottelun lopussa paukut loppuivat kokeneelta Bedeneltä.

Olosuhteet olivat poikkeukselliset. Ruusuvuori käveli ensimmäiseen Grand Slam -otteluunsa maski päällä eikä katsomossa ollut yleisöä. Kaiken lisäksi pelaajat joutuivat poistumaan välittömästi kentältä sateen vuoksi ennen kuin edes pallottelua saatiin käyntiin. Se ei kuitenkaan suomalaisen suunnitelmia sotkenut.

Ottelu pääsi käyntiin lähes puolitoista tuntia myöhässä. Molemmat pitivät syöttöjään, mutta hyvin syöttöjä palauttanut suomalainen oli lähempänä murtoa. Ensimmäisen murtopallon hän sai tilanteessa 2–3, mutta Bedene selvitti sen. Seuraavassa slovenialaisen syöttövuorossa Ruusuvuori onnistui murrossa lyömällä murtopallossa loistavan palautuksen.

Ruusuvuori syötti sen jälkeen erän kotiin, vaikka Bedenellä oli yksi murtopallo.

Toisessa erässä Bedene nosti tasoaan ja esitti useita näyttäviä suorituksia. Hän voitti erän yhdellä murrolla 6-3.

Kolmannessa erässä Bedenen taso jälleen putosi, mutta Ruusuvuori pelasi vahvasti. Helsinkiläisellä oli neljä eräpalloa viedäkseen erän peräti 6-0. Seitsemännellä eräpallolla Ruusuvuori päätti erän lukemin 6-1.

Ruusuvuori mursi jälleen neljännen erän alussa ja oli jo matkalla kohti voittoa. Bedene kuitenkin tuli takaisin erään ja käänsi sen lopulta itselleen.

Ruusuvuori aloitti uransa ensimmäisen viidennen erän kuin vanha konkari ja mursi heti Bedenen syötön. Toinen murto masensi Bedenen, se tuli upealla ohituslyönnillä kaukaa tv-kuvan ulkopuolelta. Ottelu päättyi Bedenen kaksoisvirheeseen.

Bedene, 31, on Ruusuvuoreen verrattuna kokenut pelaaja. Hän on pelannut Grand Slam -turnauksia vuodesta 2013 lähtien ja yltänyt kolme kertaa kolmannelle kierrokselle, viimeksi vuosi sitten US Openissa.

Ruusuvuori oli pelannut vain kerran aiemmin paras viidestä -ottelun, Davis Cupissa vuonna 2017, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun hänen ottelunsa venyi viidenteen erään.

Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella torstaina norjalaisen Casper Ruudin, jonka kanssa harjoitteli muutama viikko sitten Helsingin Meilahdessa. Ruud on sijoitettu turnauksessa 30:nneksi.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori selvitti tyylikkäästi pitkäksi venyneen taistonsa – "Tällainen vääntäminen tuntuu kropassa"

Sade ei sotkenut Ruusuvuoren pasmoja – avauserä Grand Slam -debyytissä vakuuttavasti kotiin

Emil Ruusuvuori nousi hienosti maailmanlistalla – urakka US Openissa alkaa tiistaina

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat