Hyppää sisältöön

Suomi jää pois jääpallon MM-kisoista – "Matkustusrajoitukset tekevät osallistumisen mahdottomaksi"

Miesten jääpallomaajoukkue ei osallistu Venäjällä lokakuussa järjestettävään MM-turnaukseen.

Markus Kumpuoja ohittaa pallon kanssa Kazakstanin Ilya Glukhovin jääpallon MM-pronssiottelussa 2019. Kuva: Adam Ihse/AOP

Suomen miesten jääpallomaajoukkue ei osallistu 5.–11. lokakuuta Venäjällä Irkutskissa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Suomen Jääpalloliitto ilmoitti asiasta kisajärjestäjille ja kansainväliselle jääpalloliitolle FIB:lle keskiviikkona.

– Tämä on poikkeuksellinen tilanne kaikille osapuolille. Emme pidä osallistumista mahdollisena, kun kokonaistilannetta arvioidaan. Terveydelliset seikat ja matkustusrajoitukset tekevät osallistumisen mahdottomaksi, sanoo Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen tiedotteessa.

– Olemme pitkin kesää käyneet jatkuvaa vuoropuhelua muiden maiden edustajien kanssa. Tämä on oikea päätös. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian niin että voimme taas nähdä kansainvälistä huippujääpalloa lähitulevaisuudessa, jatkaa Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson.

MM-kisat piti pelata jo keväällä maalis-huhtikuussa, mutta ne siirrettiin syksylle koronaviruspandemian vuoksi. Vuoden 2021 MM-kisat pelataan 28. maaliskuuta – 4. huhtikuuta Syktyvkarissa, Venäjällä.

Venäjä on hallitseva maailmanmestari, sillä se voitti vuoden 2019 MM-finaalissa Ruotsin. Suomi otti turnauksessa MM-pronssia.

Lue myös: