Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: US Openissa säväyttänyt Ruusuvuori voi yllättää Helsingin harjoituskaverinsa – pari asiaa puoltaa suomalaisen jatkopaikkaa

Emil Ruusuvuori ja Casper Ruud harjoittelivat elokuussa useamman päivän yhdessä Helsingissä. Yhdysvaltain avoimissa alusta suosii Ruusuvuorta, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

tennis
emil ruusuvuori
AOP

Emil Ruusuvuori näytti jälleen taitojaan ja henkistä venymiskykyään tiistaina Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen avauskierroksella. Ruusuvuori voitti uransa ensimmäisen Grand Slam -ottelun ja samalla uransa ensimmäisen viisieräisen kamppailun.

Aljaz Bedeneä vastaan Ruusuvuorelle sattui neljännen erän loppupuolelle hieman heikompi vaihe, mutta viidennessä erässä hän oli ylivoimainen kokenutta slovenialaista vastaan. Ruusuvuori on hyvässä iskussa.

Torstaina helsinkiläinen kohtaa tutun vastustajan. Verkon toiselle puolelle asettuu maailmanlistalla sijalla 37 oleva norjalainen Casper Ruud.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Ruusuvuori ja Ruud harjoittelivat useamman päivän yhdessä muutama viikko sitten Meilahden kentillä Helsingissä. Koronatauon aikana molemmat olivat harjoitelleet enimmäkseen kotimaissaan ja halusivat kovaa harjoitusvastusta ennen Yhdysvaltain turnauksia. Molemmat siis tuntevat toistensa pelin hyvin.

Olin seuraamassa yhtä kaksikon välistä harjoitusta. He pelasivat muun muassa pitkän tie-breakin. Harjoituserät olivat siinä vaiheessa kuulemma 1–1. Harjoitussessiosta ei tietenkään voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta sen verran voinee sanoa, että sen perusteella ei ainakaan ole mitään syytä, miksi Ruusuvuori ei pärjäisi Ruudia vastaan.

Tärkeämpi asia on se, että Ruudin paras alusta on massakenttä, kun taas Ruusuvuori on parhaimmillaan kovilla kentillä. Norjalaisen yläkierteiset lyönnit toimivat parhaiten massalla ja hänen parhaat tuloksensa ovat massalta. Ruud itsekin sanoi viihtyvänsä parhaiten massalla, vaikka korostikin, että se ei estä menestystä kovilla kentillä.

Ruud on 21-vuotiasta Ruusuvuorta vain reilut kolme kuukautta vanhempi. Norjalainen nousi kuitenkin hyvin nuorena pinnalle ja on kulkenut Ruusuvuoren edellä urapolulla. Tilanne voi kuitenkin nyt alkaa tasoittua.

Molemmilla on US Openissa alla viisieräinen ottelu avauskierrokselta. Ruusuvuorella oli kuitenkin tilanne koko ajan hallussa, kun taas Ruud oli pahassa ahdingossa hävittyään kaksi ensimmäistä erää.

Meilahdessa selvisi myös, että Ruud on mukava kaveri, joka vastaili kysymyksiin pitkästi ja mietitysti. Norjalaiselle voi toivoa menestystä urallaan. Ehkä suomalainen tennisväki ei kuitenkaan toivo sitä torstaina.

Lue myös:

Emil Ruusuvuori selvitti tyylikkäästi pitkäksi venyneen taistonsa – "Tällainen vääntäminen tuntuu kropassa"

Emil Ruusuvuoren grand slam -debyytistä komea viiden erän voitto – kokenut vastustaja putosi nuoren suomalaisen kyydistä lopussa

Norjan yksinäinen tennistähti kulkee Ruusuvuoren edellä ja tavoittelee Grand Slam -voittoa sekä ykkössijaa – "Jos se ei ole tavoitteena, en ymmärrä miksi tehdä kovaa työtä joka päivä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat