1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Sara Kuivisto juoksi 1 000 metrin Suomen ennätyksen yksin: "Tästä juoksusta sai erinomaisen itseluottamuksen tuleviin kilpailuihin"

Sara Kuivisto päätti kahden viikon harjoitusjakson onnistuneeseen soolojuoksuun kotikentällään Porvoossa.

Sara Kuivisto voitti Kalevan kisoissa sekä 800 että 1500 metriä. Kuva: Tomi Hänninen

Sara Kuivisto paranteli nimissään ollutta 1 000 metrin Suomen ennätystä Porvoossa 1,67 sekunnilla aikaan 2.39,14. Yksin juosseen Kuiviston aiempi SE oli kahden vuoden takaa.

Porvoolainen on Kalevan kisojen tuplamestaruutensa (800 ja 1 500 m) jälkeen pitänyt parin viikon harjoitusjakson. Hän halusi kovan startin ennen viikonlopun Ruotsi-ottelua Tampereella ja ensi viikon 800 metrin kilpailuja Saksassa ja Sloveniassa.

– Kunto on harjoitusjakson jälkeen mainio ja juoksu oli helppoa. Olisin voinut juosta pidempäänkin. Aika ei yllättänyt, mutta se yllätti, että juoksu tuli niin helposti, Kuivisto sanoi.

Kuivisto noudatti tarkasti valmentajansa Ari Suhosen suunnitelmaa kilpailun vauhdinjaosta. Tavoitevauhdissa 2.09:ään 800 metriä ohittanut Kuivisto pinkoi viimeisen 200 metriä kovaa 30 sekuntiin.

Suhonen oli suojattinsa kiihtyvävauhtiseen kilpailuun tyytyväinen.

– Tärkeintä oli kilpailutuntuman haku, kun edellisestä kilpailusta oli 2,5 viikkoa. Tämä oli harjoituskilpailu, joka kuitenkin juostiin täysillä. Tavoite oli aloittaa maltilla, juosta alku rennosti ja tulla loppu sitten niin lujaa kuin pääsee, Suhonen sanoi.

Kuivisto kilpailee Ruotsi-ottelussa tämän kauden päämatkallaan 800 metrillä. Kisassa on mukana myös neljän vuoden takainen EM-pronssimitalisti Lovisa Lindh, jonka ennätys on hurja 1.58,77. Kuiviston ennätys 2.01,85 on viime kesältä.

Kauden tilastoaikojen perusteella maaotteluvoitosta käydään tiukka kamppailu, sillä Kuivisto on juossut parhaimmillaan 2.02,92 ja Lindh 2.03,24. Suomen ennätys harvemmin juostulla 1000 metrillä tuli Kuivistolle sopivaan saumaan.

– Tästä juoksusta sai kyllä erinomaisen itseluottamuksen tuleviin kilpailuihin, Kuivisto iloitsi.

Kuiviston lisäksi Suomea edustavat maaottelun 800 metrillä Viola Westling ja Amira Chokairy. Lista Suomen joukkueen urheilijoista löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös:

Ruotsi-maaottelun kokoonpano julki – Samuelsson, Kemppinen sekä Baas urakoivat, Kruger jää pois

Kommentti: Kalevan kisat olivat testi, jonka vain harva suomalainen kärkiyleisurheilija läpäisi – puheet ja teot eivät kohdanneet alkuunkaan

Rinne tuuletti ensimmäistä 800 metrin mestaruuttaan kunniakierroksella – Kuivistolle jo neljäs tuplamestaruus soolojuoksulla