Pelicans odottaa valtiolta kustannustukea – liigaseuroista vain Oulun Kärpille tukirahaa

Kesäkuussa luotua yritysten kustannustukea on hakenut vain kourallinen urheilun pääsarjatason seuroja. Jääkiekon SM-liigan seurat ovat pääasiallisesti saaneet hylkäyspäätöksen.

Oulun Kärppien taustayhtiö sai yritysten kustannustukea yli 167 000 euroa. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigan seuroista vain Oulun Kärpät näyttää saaneen kesäkuussa vahvistetun lain mukaista yritysten kustannustukea. Tukea saattoi hakea heinäkuun 7. päivästä elokuun loppuun.

Tukea on maksettu Valtiokonttorista tähän mennessä 108 527 623 euroa. Yhteensä 12 856 hakemuksen käsittely jatkuu vuoden loppuun.

Urheiluseurojen ja urheilulaitosten toimintaan on jaettu tukea yhteensä liki 3 920 000 euroa.

Tuen kriteereihin kuului, että yrityksen oman liikevaihdon oli pitänyt pudota yli 30 prosenttia.

Kärpät sai kustannustukea 167 229,34 euroa. Päätöksessä toimialaksi mainitaan vähittäiskauppa ja tarkemmin elintarvike- tai makeiskioski. Yrityksen kokoluokka on 10-49 työntekijää.

Talousongelmiin joutunut Lahden Pelicans on hakenut tukea ja päätös on vielä vireillä. Hakemus on vastaanotettu 25. elokuuta.

HPK:n, Tapparan ja Helsingin IFK:n taustayhtiöiden hakemukset hylättiin. Kaikkien toimiala hakemuksessa oli urheiluseuratoiminta tai muu urheilutoiminta.

Muiden liigaseurojen hakemuksia ei Valtiokonttorin listauksesta löytynyt.

Jalkapallon Veikkausliigan seuroista Helsingin IFK:n ja Ilveksen hakemukset hylättiin. SJK:n junioriyhdistys Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit ry sai 13 101, 26 euroa. SJK:n liigaseuran taustayhtiö on Seinäjoen Jalkapallokerho Oy.

Kotimaisen palloilun pääsarjaseuroista muun muassa Hyvinkään Tahkon ja Savo Volleyn hakemukset on hylätty. Hurrikaani-Loimaan hakemus on vireillä.

Lue myös: