Jokerit ei lähtenyt Minskiin pelaamaan jääkiekkoa – KHL vahvisti ottelun perumisen ja rankaisi Jokereita tappiolla

Jokereiden aikeet lähteä Valko-Venäjälle herättivät laajaa arvostelua.

KHL
Mikko Lehtonen, Aleksi Halme, Marko Anttila.
Emil Hansson / AOP

Jokerit ei lähde Valko-Venäjälle pelaamaan Dinamo Minskiä vastaan. Jokerit ja jääkiekkosarja KHL vahvistavat, että Dinamo Minskin ja Jokerien ottelua ei pelata torstaina. Jokerien mukaan KHL tiedottaa ratkaisun syistä myöhemmin. KHL tiedotti torstai-iltana, että Jokereille tuomitaan ottelusta 0–5-tappio.

Jokereiden piti lähteä kohti Minskiä kello 13. Joukkue ei kuitenkaan ilmestynyt lentokentälle, kertoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Finnairin viestinnästä vahvistettiin Yle Urheilulle, että lento ei lähde.

Dinamo Minskin ja Jokerien piti pelata tänään torstaina kello 18.10 alkavassa ottelussa. Näillä näkymin Jokerien KHL-kausi alkaa siis lauantaina vierasottelulla Dinamo Riikaa vastaan.

Jokereiden pelimatka Valko-Venäjälle on herättänyt laajaa arvostelua Valko-Venäjän tilanteen vuoksi. Presidentti Aljaksandr Lukashenkan uudelleenvalinnan varmistaneita vaaleja pidetään vilpillisinä. Mielenosoitukset ovat johtaneet pidätyksiin ja poliisiväkivaltaan.

Minskin matkaa kritisoivat rajusti muun muassa Jokerien fanit. Jokerien kannattajayhdistys Eteläpääty ry ilmoitti boikotoivansa joukkueen pelejä, jos Jokerit matkustaa Valko-Venäjälle.

Jokerit ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa Yle Urheilulle.

Juttua muokattu 3.9. kello 17.27: Lisätty tieto Jokereiden 0–5-tappiosta.

Lue myös:

Pitääkö Jokereiden pelata Valko-Venäjällä? Erikoistutkija Kati Lehtonen ja pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja pohtivat kysymystä Ylen aamussa

Jokerien kannattajayhdistys boikotoi seuran kotipelejä toistaiseksi – Minskin-matkaa ei hyväksytä

Urheilusta vastaava ministeri Annika Saarikko toivoo Jokereilta harkintaa: "Suomessa on pitkä perinne siitä, että voimme luottaa seuroihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat