Hyppää sisältöön

Jokerien kapteeni Marko Anttila tyrmäsi liikkeellä olevia huhuja Minskin matkan perumisesta: "Selvä asiavirhe"

Jokerit ei matkustanut Valko-Venäjälle pelaamaan Dinamo Minskiä vastaan torstaina.

Kuva: AOP

Helsingin Jokerien kauden alku jääkiekkoliiga KHL:ssä lykkääntyi torstaina, kun avausottelu Dinamo Minskiä vastaan peruttiin vain hetki ennen kuin lentoa kohti Valko-Venäjää. Jokereiden kapteeni Marko Anttila tyrmäsi Yle Urheilun haastattelussa mediassa velloneet huhut (siirryt toiseen palveluun) siitä, että ottelun perumiseen olisivat vaikuttaneet pelaajiin kohdistuneet tappouhkaukset.

– Some-aikana tulee kaikenlaisia viestejä, mutta mitään henkeen liittyvää uhkailua ei ole minun tietääkseni tullut. Tässä on tullut selvä asiavirhe.

– Toinen valheellinen tieto oli se, että me pelaajat olisimme tehneet päätöksen (kieltäytyä pelaamasta). Eivät pelaajat vaatineet siirtoa tai päättäneet tätä asiaa, vaan seuran johto ja KHL tekivät lopullisen ratkaisun. Totta kai meidän pelaajien kanssa on keskusteltu asiasta, totesi Anttila.

KHL-sarja tuomitsi Jokereille "teknisen" tappion lukemin 0–5. Tämä oli yllätys helsinkiläispelaajille.

– Ensimmäinen tieto oli, että ottelu siirretään. Minullekin tieto häviöstä tuli vasta äsken. Ehkä tässä on nyt parempi vain siirtyä eteenpäin. Ei tämä meidän pelaajien keskuudessa ole sen suurempaa ihmettelyä aiheuttanut. Meillä on seuraava peli (Riiassa) lauantaina, mennään sitä kohti, Anttila kommentoi.

Anttila myös painottaa, etteivät urheilu ja politiikka ole nykymaailmassa enää erillisiä linnakkeita.

– Itse urheilijana politiikka ei ole niin lähellä. Minulla ei ole henkilökohtaisella tasolla siihen riittävästi tietotaitoa, jotta voisin kommentoida. Urheilu ja yhteiskunta ovat kuitenkin aika lähellä toisiaan tänä päivänä, myönsi Anttila.

Koronan takia Jokerit ei tiedä vielä, missä se pelaa KHL-kauden ensimmäisen kotiottelunsa Neftehimik Nizhnekamskia vastaan ensi viikon keskiviikkona 9. syyskuuta.

Anttila sanoo luottavansa Suomen viranomaisiin ja heidän päätöksentekoonsa.

– Ei tässä meidän pelaajien puolesta ole sen ihmeellisempää. Tässä on ollut ympärillä ihan muuta hässäkkää ja seuraava peli vieraissa ennen sitä. Suunnitelma on edelleen, että Helsingissä aloitetaan ja pelataan. Se on meidän päämäärämme, linjaa Anttila.

Lue myös

Tutkija: Jokerien ottelun peruuntumisessa on merkittävä poliittinen viesti – tämän vuoksi yhdestä jääkiekko-ottelusta Valko-Venäjällä nousi valtava kohu

Dinamo Minskin fani kertoi Yle Urheilulle olevansa iloinen, ettei Jokerit tule Valko-Venäjälle – venäläisvaikuttajilta rajuja kannanottoja: "Sylkemistä meidän kaikkien kasvoille"

Jari Kurri avasi Yle Urheilulle Minskin matkan peruuntumisen taustoja – Jokereille tieto KHL:n rangaistuksesta tuli yllätyksenä

Hannu Jortikka ällistyi täysin, kun uutispommi Jokerien Valko-Venäjän matkasta tuli julki – vihjaa, miten Venäjällä suhtaudutaan asiaan

Jokerien kritisoitu Valko-Venäjän ottelu peruuntui – kannattajayhdistyksen johtohahmo puhui huojentuneena ihmisoikeuksista: "Se voitti, mikä on oikein ja hyvää"

Jokerit ei lähtenyt Minskiin pelaamaan jääkiekkoa – KHL vahvisti ottelun perumisen ja rankaisi Jokereita tappiolla