Hyppää sisältöön

Huntington, Neziri sekä Lakka ja Raitanen Ruotsi-ottelun kapteeneiksi: "Sitä kuuluisaa venymistä tarvitaan"

Kapteenisto valittiin maajoukkueurheilijoiden toimesta.

Topi Raitanen kisaa Ruotsi-ottelussa 5000 metrillä. Kuva: Jaakko Stenroos / AOP

Suomen Urheiluliitto SUL tiedotti torstaina Ruotsi-ottelun kapteeniston valinnoista (siirryt toiseen palveluun). Maria Huntington, Nooralotta Neziri, Elmo Lakka ja Topi Raitanen on valittu Suomen yleisurheilumaajoukkueen kapteeneiksi viikonloppuna Tampereella käytävään otteluun. Valinnan tekivät maajoukkueurheilijat.

Miesten ja naisten joukkueet lähtevät tilastojen valossa haastajina maaotteluun, mutta kapteenisto on tiedotteen mukaan valmis horjuttamaan tilastoennustetta kotikentällä.

– Taistelemaan lähdetään ja sitä kuuluisaa venymistä tarvitaan. Suoritus kerrallaan eteenpäin, Raitanen sanoi tiedotteessa.

Neziri peräänkuulutti tulosten lisäksi myös sitä, kuinka tärkeää on nauttia kansainvälisen kilpailun tunnelmasta.

– Kaikkien mukana olevien pitäisi nyt nauttia kansainvälisen kilpailun tunnelmasta. Se, että Ruotsi-ottelu järjestetään ei ollut itsestäänselvyys. Tässä on ollut mutkia matkassa, mutta maaottelusta pitää ottaa kaikki ilo irti, Neziri muistuttaa.

Huntington pitää kipparin tehtävää "supersiistinä" ja kunnianosoituksena. Hän näkee monia yhtymäkohtia Ruotsi-ottelun ja monitteluiden välillä, sillä molemmissa kilpailumuodoissa korostuu yhteishenki.

– Ruotsi-ottelu on sikäli samantyylinen kuin moniottelut, että urheilijat kannustavat tosiaan tosi paljon ja on sitä yhteishenkeä. Ruotsi-ottelussa sitä tosin on kolminkertaisesti. Tosi siistiä päästä luomaan sitä, Tampereella pituushyppykisaan osallistuva Huntington riemuitsi.

Raitanen päättää kuluvan kisakautensa Ruotsi-otteluun, jossa hän juoksee 5000 metriä. Naapurimaa on niskan päällä tilastojen perusteella kestävyysjuoksuissa, mutta Raitanen on valmis laittamaan kroppansa likoon arvokkaiden lisäpisteiden toivossa.

– Halusin tälle vuodelle vielä 5000 metrin kilpailun, mutta helpolla en tule siinä pääsemään. Pannaan kaikki peliin ja sitten viikoksi mökille Pyhännälle, Raitanen sanoo.

Lue myös:

Ruotsille viime hetken takaisku: Kim Amb jää pois Suomi-Ruotsi-maaottelusta

Sara Kuivisto juoksi 1 000 metrin Suomen ennätyksen yksin: "Tästä juoksusta sai erinomaisen itseluottamuksen tuleviin kilpailuihin"

Ruotsi-maaottelun kokoonpano julki – Samuelsson, Kemppinen sekä Baas urakoivat, Kruger jää pois

Ruotsi-otteluun liittyvä epävarmuus sekoitti kärkiurheilijoiden suunnitelmia – Raitasella jää kovatasoinen startti Belgiassa väliin