Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
  • Urheilustudio 29.11.
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
  • Urheiluruutu
  • Urheilustudio 29.11.
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Emil Ruusuvuori joutui luovuttamaan jalkavaivan takia US Openissa

Emil Ruusuvuori hävisi tenniksen Yhdysvaltain avointen 2. kierroksella Norjan Casper Ruudille luovutuksella. Ruud johti ottelua keskeytyshetkellä 6-4, 6-3, 3-2.

urheilu
Emil Ruusuvuori Montpellierissä 3.2.
AOP

Norjalaisvastustaja vei avauserän lukemin 6–4. Ruusuvuorella oli peräti seitsemän murtopalloa tilanteessa 4-4, mutta Ruud pelasti niistä jokaisen ja iski tukalassa paikassa peräti neljä ässäsyöttöä. Heti seuraavassa syöttövuorossa Ruud onnistui murtaa Ruusuvuoren syötön ensi kertaa ja kuittasi erän.

Ruusuvuori otti lääkintätauon toisessa erässä tilanteen ollessa 1–2, mutta jatkoi kamppailua. Kun Ruusuvuori syötti kaksi kaksoisvirhettä, Ruud pystyi murtamaan erän kuudennessa pelissä. Tämän murron seurauksena norjalainen sinetöi erän itselleen 6–3.

Kolmannen erän alussa Ruusuvuori mursi ainoan kerran vastustajan syötön ja johti 2–0. Ruud käänsi kuitenkin nopeasti asetelmat ja siirtyi 3–2-johtoon. Sinä vaiheessa Emil ei pystynyt enää jatkamaan loppuun saakka, vaan häntä toisen erän alusta häirinnyt jalkavaiva pakotti luovutukseen.

– Vamma lähentäjässä pakotti tänään luovuttamaan. Se tuntui jo ensimmäisen ottelun viidennessä erässä Bedeneä vastaan. En pystynyt esittämään sitä mitä olisin halunnut. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa, jutteli Ruusuvuori medialle.

– Luovutushetkellä en kokenut enää mahdollisuutta nousta voittoon. Tänä vuonna on vielä pelejä edessä, joten halusin välttää turhia riskejä.

Ruusuvuori, jonka murtopallojen teho (1/12) oli tällä kertaa heikkoa, oli valtaosan norjalaista jopa parempi peruslyöntipelissä, koska Ruudin rystypuoli ei voitosta huolimatta vakuuttanut. Kämmenlyönneillä ja hyvällä syötöllä Ruud piti komentoa mittelössä.

Ikätoverukset olivat tuttuja vastustajia toisilleen. Kaksikko harjoitteli US Openia varten elokuun alussa Helsingin Meilahdessa. Ruusuvuori, 21, osallistui vasta ensimmäistä kertaa Grand Slam -turnauksen pääsarjaan. Ruud on sijoitettu turnauksessa 30:nneksi ja on miesten maailmanlistalla sijalla 37. Ruusuvuori löytyy listalta sijalla 92.

Lue lisää

Kommentti: US Openissa säväyttänyt Ruusuvuori voi yllättää Helsingin harjoituskaverinsa – pari asiaa puoltaa suomalaisen jatkopaikkaa

Norjan yksinäinen tennistähti kulkee Ruusuvuoren edellä ja tavoittelee Grand Slam -voittoa sekä ykkössijaa – "Jos se ei ole tavoitteena, en ymmärrä miksi tehdä kovaa työtä joka päivä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat