Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ei yhtään laukausta kohti maalia: Huuhkajien luotsi piti näkemästään puolustuspäässä, mutta hyökkäyspeli sakkasi – "Jäi fiilis, että oli mahdollisuus ottaa enemmän"

Huuhkajat ei saanut Walesia vastaan aikaan yhtään laukausta kohti maalia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
teemu pukki
Teemu Pukki ei päässyt Huuhkajien hyökkäyksessä tällä kertaa pahantekoon.Tomi Hänninen

Suomi ja Wales saivat Kansojen liigan kauden avausottelussa aikaan vain yhden laukauksen kohti maalia. Kieffer Mooren viimeistely lähietäisyydeltä riitti Walesille 1–0-voittoon Helsingin Olympiastadionilla.

Päävalmentaja Markku Kanerva yllätti ja marssitti kentälle kolmen topparin linjan. Puolustuksellisesti Suomi suoriutui hyvin, mutta hyökkäyspeli sakkasi. Teemu Pukin ja Joel Pohjanpalon väläytykset jäivät lähes olemattomiksi kärjessä.

– Täytyy aina huomioida vastustajan tasokin, aika kova joukkue oli tänään vastassa. Maalipaikkojen suhteen tämä jäi molemmilta vajaaksi. Kehityskohde on tietenkin, miten saamme enemmän tilanteita luotua näitä kovia maita vastaan. Se ei ole helppoa, Kanerva sanoi ottelun päätyttyä.

– Pelin avaamiseen meidän täytyy saada terävyyttä ja rohkeutta ja tulla lähemmäksi prässilinjaa. Wales puolusti tiiviisti meiltä tilan pois.

Suomi oli millien päässä siirtyä johtoon toisen puoliajan alussa, mutta Leo Väisänen onnistui ohjaamaan tyhjästä maalista tolppaan aivan lähietäisyydeltä. Kanerva harmitteli Walesin voittomaalia.

– Olen oikein tyytyväinen puolustuspeliin sitä yhtä tilannetta lukuunottamatta. Saimme aika hyvin eliminoitua Walesin vahvat laiturit ja keskikentän syvyysjuoksut, Kanerva totesi.

Ilmari Niskanen
Ilmari Niskanen pelasi uransa ensimmäisen A-maaottelun.Getty Images / Joosep Martinson

"Puolustin liian keskeltä"

Kanerva jakoi kehuja avaukseen nousseille toppareille Juhani Ojalalle ja Daniel O'Shaughnessylle, joiden edellisistä maaotteluista oli jo kulunut aikaa. Terävyyttä ja rohkeutta Huuhkajiin toi Ilmari Niskanen, joka pääsi niin sanotun wing-backin rooliin avauskokoonpanoon heti ensimmäisessä maaottelussaan.

– Kokonaisuutena hän suoriutui tehtävästään hyvin. Muutamassa tilanteessa, ehkä maalissa hän luki tilanteen huonosti ja kaveri pääsi selustaan. Hän on juoksuvoimainen kaveri ja jaksaa tehdä töitä molempiin suuntiin, Kanerva arvioi.

KuPSissa alkukaudella kotimaan liigassa vakuuttanut Niskanen itse uskoo saavansa vastuuta jatkossakin maajoukkueessa. Hän myönsi, että olisi voinut suoriutua Walesin voittomaalissa paremmin.

– Harmittaa tosi paljon, mutta valtavan siistiä oli pelata. Pysyin vauhdissa mielestäni oikein hyvin eikä jaksamisenkaan suhteen ollut ongelmia. Toki molemmat Walesin maalit tulivat minun puoleltani. Toinen onneksi hylättiin, mutta niissä puolustin liian keskeltä, Niskanen sanoi V sportin tv-haastattelussa.

Huuhkajien onneksi seuraava ottelu on edessä jo sunnuntaina, kun Dublinissa on vastassa Irlanti.

– Jäi fiilis, että tästä pelistä oli mahdollisuus ottaa enemmän. Yön tunnit käytämme analysointiin ja teemme lyhyen ja ytimekkään palautteen. Sitten katseet kohti Irlanti-peliä, Kanerva päätti.

Lue myös:

Wales rokotti vastahyökkäyksestä ja aiheutti Huuhkajille karvaan tappion Olympiastadionilla

Walesin jättihyökkääjä nousi ratkaisijaksi, Huuhkajat pettyi Olympiastadionilla – näin Kansojen liigan avausottelu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat