Jokerien ensi viikon vastustajalla koronavirustartuntoja – vajaamiehisen joukkueen pitäisi matkustaa Helsinkiin ensi viikolla

KHL:n verkkosivujen mukaan Neftehimik Nizhnekamskilla on sivussa peräti seitsemän pelaajaa. Joukkueessa on todettu kaksi koronavirustartuntaa.

Neftehimik Nizhnekamskin ja Helsingin Jokereiden on määrä kohdata ensi keskiviikkona. (Arkistokuva). Kuva: Emil Hansson/AOP

Jääkiekon KHL-joukkue Neftehimik Nizhnekamsk pelaa kauden avausottelunsa Pietarin SKAta vastaan perjantaina. Liigan sivujen mukaan seitsemän Neftehimikin pelaajaa on loukkaantuneiden listalla. Heidän joukossaan on muun muassa joukkueen viime kauden tehokkaimpiin kuulunut hyökkääjä Marat Khairullin.

Joukkueessa todettiin kaksi koronavirustartuntaa elokuun 21. päivänä. Tämän jälkeen muutamilla joukkueen pelaajilla oli koronavirukseen viittaavia oireita, mutta heidän testinsä olivat negatiivisia.

Neftehimikin päävalmentaja Vjasheslav Butsajev kertoi torstaina venäläiselle uutistoimisto TASSille (siirryt toiseen palveluun), että joukkue aikoo pelata vajaalla kokoonpanolla SKAta vastaan.

Ensi viikolla Neftehimikin on tarkoitus kohdata vierasottelussa Helsingin Jokerit.

Jokerit ei matkustanut sarja-avaukseensa Minskiin torstaina, mistä helsinkiläisille tuomittiin 0–5-tappio.

Valko-Venäjän vilpillisiksi epäiltyjen presidentinvaalien jälkeen maassa alkoivat mielenosoitukset, joihin osallistuneita on pidätetty ja pahoinpidelty.

Jokereiden kausi jatkuu lauantaina Riian Dynamoa vastaan Latviassa. Helsinkiläisjoukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa keskiviikkona Neftehimikiä vastaan. Vielä ei ole selvillä, saako suomalaisjoukkue pelata kotipelinsä Suomessa.

Aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että KHL on harkinnut Jokereiden kotipelien siirtoa Pietariin, sillä koronaviruksen takia eri maiden välillä on voimassa rajoituksia rajaliikenteessä.

Lue myös: