New Yorkin terveysviranomaiset yrittivät estää Mannarinoa pelaamasta Yhdysvaltain avoimissa

Novak Djokovic nujersi helposti Jan-Lennard Struffin.

Adrian Mannarino hävisi Alexander Zvererille neljässä erässä. Kuva: Getty Images

New Yorkin terveysviranomaiset yrittivät estää Ranskan Adrian Mannarinoa pelaamasta tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen kolmannen kierroksen otteluaan Saksan Alexander Zvereriä vastaan. Ottelun alku viivästyi lähes kolme tuntia, kun terveysviranomaiset neuvottelivat Yhdysvaltain tennisliiton edustajien kanssa.

Mannarino oli viime viikonloppuna pelannut korttia Benoit Pairen kanssa. Paire suljettiin turnauksesta, koska hänellä todettiin koronavirustartunta. Pairen kautta virukselle altistuneet pelaajat pääsivät mukaan turnaukseen, mutta heille on asetettu lisärajoituksia kaikkien pelaajien noudattamien koronakuplamääräysten lisäksi.

Lopulta Mannarino pääsi pelaamaan, mutta loukkasi nivusensa kolmannessa erässä. Zverer vei voiton luvuin 6–7 (4–7), 6–4, 6–2, 6–2.

Kukkulan kuningasta ei kaadettu

Miespelaajien ATP-listan kärjessä keikkuva Serbian Novak Djokovic ei perjantaina näyttänyt merkkejä asemansa horjumisesta.

Djokovic otti Saksan Jan-Lennard Struffista selvän voiton ja kruisaili 16:sta parhaan pelaajan joukkoon Yhdysvaltain avoimissa. Ottelutuloksena oli 6–3, 6–3, 6–1 sekä aikana tunti ja 42 minuuttia.

Novak Djokovic. Kuva: Getty Images

– Se oli erittäin hyvä suoritus minulta. Luin hyvin vastustajan syöttöä, uransa aikana kolme kertaa US Openin voittanut Djokovic totesi.

Djokovic hakee New Yorkista 18. grand slam -turnausvoittoaan.

– Ensimmäisen erän jälkeen minulla oli hyvä olo kentällä ja liikuin hyvin, Djokovic jatkoi.

Serbian supertähden maalitaulussa on seuraavaksi Espanjan Pablo Carreno Busta.

Djokovicia pidetään etukäteen lähes varmana Yhdysvaltain avointen voittajana, sillä lukuisat kilpakumppanien loukkaantumiset ovat tasoittaneet serbialaisen tietä kohti mestaruutta.

Tänä vuonna Djokovic on nyt voittanut jo 26 ottelua peräkkäin.

Kroatian Borna Coric nousi tappion partaalta voittoon Stefanos Tsitsipasia vastaan. Tsitsipas johti erin 2–1 ja meni neljännessä erässä 5–1-johton, mutta Coric selviytyi kuudesta ottelupallosta ja vei ottelun 6–7 (2–7), 6–4, 4–6, 7–5, 7–6 (7–4).

Japanin tähti Osaka jatkoon

Japanin kaksinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka eteni naisten turnauksen 16 parhaan pelaajan joukkoon voitettuaan Ukrainan Marta Kostjukin pistein 6–3, 6–7 (4–7), 6–2.

Naomi Osaka. Kuva: Getty Images

Osaka heitti mailansa hävittyään toisen erän katkaisupelin.

– Tuntui siltä, että monet pisteet jäivät hyödyntämättä. Kun pääsin johtoon, minusta tuli vähän passiivinen, ja sitten hän kävi päälle, koska hän ei pelännyt, kommentoi Osaka ottelun jälkeen.

Osakan seuraava vastustaja on Viron Anett Kontaveit, joka parhaillaan on WTA-maailmanlistan sijalla 21.

Kuudenneksi sijoitettu Petra Kvitova voitti Yhdysvaltain Jessica Pegulan 6–4, 6–3. Kvitova kohtaa seuraavaksi Shelby Rogersin.

Lue myös: