1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Sanna Kämäräinen lopettaa uransa Ruotsi-ottelun kiekkokisaan - "Kun on antanut kaiken, ei voi vaatia itseltään enempää"

Sanna Kämäräinen edusti Suomea kerran MM-kisoissa ja neljästi EM-kisoissa.

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen päättää uransa Ruotsi-otteluun. Naisten kiekonheitto on vuorossa Tampereella sunnuntaina kello 14.05 alkaen. Kuva: Tomi Hänninen

Kiekonheittäjä ja kuulantyöntäjä Sanna Kämäräinen lopettaa aktiiviuransa sunnuntaina käytävään Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelun kiekkokisaan. Kämäräinen, 34, kertoi päätöksestä Youtube-kanavallaan (siirryt toiseen palveluun).

Tokion olympialaisten siirtämisen jälkeen Kämäräinen kertoi ajatelleensa jatkavansa myös ensi vuoden. Ajatukset muuttuivat kuitenkin kesän aikana.

– Viime viikkoina olen tullut siihen lopputulokseen, että urani huippu-urheilijana on tullut täyteen, Kämäräinen sanoi.

Kämäräinen edusti Suomea kerran MM-kisoissa ja neljästi EM-kisoissa. Hän sijoittui Zürichin EM-kisojen kiekonheitossa seitsemänneksi vuonna 2014.

Lapinlahden Vedon urheilija paiskasi kiekkoennätyksensä 61,07 vuonna 2015, mutta seuraavat vuodet olivat loukkaantumisten sävyttämiä. Kämäräisen olympiaunelma jäi haaveeksi.

– On järkyttävän iso asia kohdata se tosiasia, että tämä unelma ei nyt toteutunutkaan, enkä päässyt lopettamaan huipulla täydessä loistossani. Sen asian hyväksyminen on ollut supervaikeaa.

Kämäräinen sanoi kuitenkin, että urheilu-ura on koulinut hänen henkistä vahvuuttaan.

– Tiedän, että tein parhaani. Kun on antanut kaiken mitä on antaa, ei voi vaatia itseltään enempää.

Kämäräinen voitti urallaan viisi Kalevan kisojen kultamitalia kiekonheitossa ja kaksi kuulantyönnössä.

Lue myös:

Suomalaisurheilija nosti tuntuvan summan lainaa Tokion olympialaisia varten, mutta kisat siirtyivät – huomattavan taloudellisen riskin ottanut Sanna Kämäräinen ei tiedä, mitä tehdä

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen haluaa lisää kannustamista: "Koko urani lähti liikkeelle hetkestä, jossa joku näki minussa hyvää ja sanoi sen ääneen"

Huntington, Neziri sekä Lakka ja Raitanen Ruotsi-ottelun kapteeneiksi: "Sitä kuuluisaa venymistä tarvitaan"

Suomen naisille tulossa paperilla Ruotsi-ottelusta kaikkien aikojen suurin tappio, miehilläkin vaikeaa – asiantuntija myöntää: “Vaatisi aika ihmeitä”