Mystinen rengasrikko Kalle Rovanperän upean päivän ainoa tahra – sunnuntaina luvassa Toyota-kolmikon kova taistelu palkintokorokepaikasta: "Aamulla kaikki on vielä auki"

Kalle Rovanperän päivä Viron MM-rallissa oli yhtä aamun epäonnista rengasrikkoa lukuunottamatta erinomainen. Rovanperä nousi päivän päätteeksi Elfyn Evansin ohi neljänneksi, ja viimeisen erikoiskokeen tapahtumia voi käydä katsomassa kuvan videota klikkaamalla.

Rallin MM-sarja
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen testierikoiskokeella Viron MM-rallissa.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Puheet Kalle Rovanperän realistisesta mahdollisuudesta voittaa Viron MM-ralli eivät olleet tuulesta temmattuja. 19-vuotias Toyota-nuorukainen avasi lauantaipäivän pohja-ajalla, ja myös viimeinen pätkä toi kärkinoteerauksen.

Aamun toisella pikataipaleella tullut mystinen rengasrikko pilasi voittomahdollisuudet, ja Rovanperä on päivän päätteeksi neljäntenä 34,9 sekuntia kärjessä porhaltavasta Hyundain Ott Tänakista. Tänakin perässä huippupäivän ajanut toinen Hyundai-kuski Craig Breen on kakkospaikalla, ja kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on parhaana Toyotana kolmantena.

Ogierin ja Rovanperän perässä kolmas Tommi Mäkisen suojateista eli Elfyn Evans on 8,1 sekunnin päässä Ogierista, joten Toyotat ovat tiiviissä paketissa ennen sunnuntain kuutta erikoiskoetta.

Rovanperä oli erityisen tyytyväinen iltapäivän ajamiseensa. Kun erilaiset tieosuudet tulevat tutuksi, vauhti alkaa löytymään paremmin ja paremmin.

– Kyllä se aika hyvin rupeaa osumaan joka paikassa, kun saa kokemusta. Veikkaan silti, että isoilla tiellä olemme nopeampia verrattuna hitaaseen tiehen. Täällä on tänä vuonna aika paljon kapeaa tietä, niin huomennakin, ja pitää osata ajaa myös niillä, Rovanperä kertoi Yle Urheilulle.

Rovanperä on palkintopallipaikasta reilun kuuden sekunnin päässä. Siitä, onko hänellä sunnuntaina lupa tavoitella kolmossijaa kaasu pohjassa, Rovanperä ei vielä osannut sanoa.

– Aamulla kaikki on vielä auki, niin monta pätkää ja kilometriä jäljellä, että lähdetään varmaankin kaikki ajamaan kilpaa ja sitten iltapäivällä katsotaan mikä on homman nimi.

Muista suomalaisista M-Sportin Fordit ovat olleet odotetusti vaikeuksissa. Esapekka Lappi päätti päivän seitsemäntenä ja Teemu Suninen kahdeksantena jo lähes kaksi minuuttia Tänakin perässä.

WRC3-luokassa Hyundain Jari Huttunen on neljäntenä 43,5 sekuntia kärkimies Oliver Solbergin perässä. Eerik Pietarisen Skodasta hajosi jousitus, ja hän joutui jättämään päivän kesken.

Juniorien JWRC-luokassa Sami Pajari on kolmantena 27,4 sekuntia kärjestä. Ykkösenä on Viron Robert Virves.

Päivän tapahtumat ja tärkeimmät videoklipit voi kerrata tässä artikkelissa. Päiväkooste kertaa lauantain tapahtumat TV2:ssa kello 21 alkaen.

TILANNE 11/17 EK:N JÄLKEEN:

1. Ott Tänak Hyundai 1.15.08,4

2. Craig Breen Hyundai +11,7

3. Sebastien Ogier Toyota +28,7

4. Kalle Rovanperä Toyota +34,9

5. Elfyn Evans Toyota +36,8

6. Takamoto Katsuta Toyota +1.01,9

7. Esapekka Lappi M-Sport Ford +1.41,7

8. Teemu Suninen M-Sport Ford +1.50,9

9. Pierre-Louis Loubet Hyundai +2.15,2

10. Gus Greensmith M-Sport Ford +3.03,1

Sunnuntain ohjelma:

EK12 Arula 1 6,97 km klo 7.35

EK13 Kaagvere 1 15,46 km klo 8.09

EK14 Kambja 1 20,04 km klo 9.08 Yle Areena klo 9, uusinta TV2 klo 10

EK15 Arula 2 6,97 km klo 10.49

EK16 Kaagvere 2 15,46 km klo 11.28

EK17 Kambja 2 20,04 km klo 13.18 Power Stage, TV1 klo 13

Juttua muokattu 5.9.2020 kello 20.39: lisätty Rovanperän kommentteja ja muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Lauantai oli Hyundain juhlaa, Rovanperä nousi mukaan palkintokoroketaisteluun – Yle seurasi historiallisen Viron MM-rallin tapahtumia hetki hetkeltä

Rovanperän rengasrikkoa harmitelleen Tommi Mäkisen Toyotat jäämässä Hyundain jalkoihin Viron MM-rallissa – jatkosopimus ranskalaistähden kanssa lähellä: "Molemmilla on tahtotila jatkaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat